Kort media nieuws: woensdag 20 november 2002

Het Friesch Dagblad komt met een landelijke weekeditie voor heel Nederland. Het blad krijgt de titel Het goede leven. De weekeditie richt zich vooral op lezers die in hun eigen regionale krant levensbeschouwelijke informatie missen. De artikelen zullen ook buiten de provincie Friesland het lezen waard zijn. Het Friesch Dagblad is de enige regionale christelijke krant van Nederland.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Het 3FM-programma ruuddewild.nl van BNN en de Nationale Kinderkrant gaan vanaf woensdag 4 december een samenwerking aan. De kinderkrant levert voor elke radio-uitzending op woensdagmiddag de Nationale Kinderflits, oftewel de actualiteit van kinderen. Kinderen zullen op de eerste woensdag van de maand met Ruud de Wild, Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer live in het radioprogramma ruuddewild.nl praten over hún actualiteiten! De andere weken wordt een kind geïnterviewd over zijn of haar nieuws via de telefoon.

Bierbrouwer Bavaria heeft gisteren tijdens de PRE radioseminar de radioreclametrofee het Gouden DATje gewonnen. De radiocommercial ‘Smurfen excuus’ werd door luisteraars van enkele radiostations uitgeroepen tot leukste, origineelste en beste radiocommercial van het jaar. Bavaria kreeg maar liefst 31% van alle stemmen. Gamma met ‘Laminaat’ en Albert Heijn met ‘Notebook’ eindigden op de respectievelijk tweede en derde plaats.

Commissaris Rex is het populairste televisiedier in Duitsland. Dat blijkt uit een onderzoek. De herdershond blijft dolfijn Flipper, Schotse Collie Lassie en de schele leeuw Clarence uit ‘Daktari’ voor.

Onlangs is in Amsterdam de voormalig voorzitter van de VPRO Sybren Piersma overleden. Piersma is 64 jaar geworden.

De Volkskrant heeft het einde verklapt van de populaire serie “24”, die op RTL 5 en Yorin iedere zondag en dinsdag wordt uitgezonden. Zaterdag jl. meldde De Volkskrant dat er een 2e serie van “24”
is opgenomen. In het artikel wordt verteld hoe de 2e reeks start. Kijkers kunnen hieruit grotendeels afleiden hoe de 1e serie zal aflopen.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

De VARA-presentatrice Clairy Polak wordt naast Felix Rottenberg en Matthijs van Nieuwkerk het derde (nieuwe) gezichten van de actualiteitenprogramma Nova. De naam van de vierde presentator blijft nog onbekend.

Radio M Utrecht en Regio TV Utrecht gaan op 5 december de hele dag op pad met Sinterklaas en z’n zwarte pieten. In een stoet trekken zij de hele provincie door, op zoek naar de lekkerste of grootste pepernoot. De maker van deze pepernoot wint een reis naar Parijs voor 2 personen met de supersnelle Thalys. De hele dag door is de zoektocht naar de winnende pepernoot te horen op Radio M Utrecht – FM 100.1. De winnaar van de pepernoot-verkiezing is dezelfde avond om 18.30 uur te zien op Regio TV Utrecht.

RTL heeft de tv-rechten gekocht van een concurrerend dart wereldkampioenschap en zet zo de aanval in op SBS6, dat een miljoen kijkers bindt met het andere jaarlijkse dart-WK vanuit de Embassy. De darters Stompé en Barneveld zouden gevraagd zijn om lid te worden van de ‘andere’ bond PDC, maar hebben bedankt.

In week 46 hebben de commerciële zenders samen een marktaandeel van 48 procent behaald. RTL4 17%, RTL5 4%, Yorin 6%, SBS6 12%, Net5 5%, en V8 4%. De publieke omroepen eindigden met 10 procent lager op 38 procent.

De Nederlandse bioscoopfilms hebben een recordweekeinde achter de rug. Voor het eerst in de geschiedenis stonden er vijf Nederlandse producties in de toptwintig van best bezochte films. Het gaat om Pietje Bell (3e plaats, 35 duizend bezoekers), Ja zuster nee zuster (6e plaats, 20 duizend bezoekers), Volle Maan (9e plaats, 15 duizend), Loenatik (14e, zesduizend) en Ramses (19e, 2500).

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.