Kort media nieuws: dinsdag 12 november 2002

[12.00 uur]
Goedemiddag.

Sinds gisteren brengt SBS 6 in samenwerking met de SponsorBingo Loterij ,de ‘Sponsor Bingo Break’, een live-middagprogramma op werkdagen waarin onder meer de bingogetallen van de SponsorBingo Loterij bekend worden gemaakt. Het programma verhuist hiermee van de ochtend op Net 5 naar de middag bij SBS 6.

Op maandag 25 november vanaf 20.30 uur, gaat op SBS 6 de ‘James Bond Avond’ van start. Naast de thema-avond met de negentiende ‘Bond’ film ‘The World is Not Enough’, zal SBS 6 ook als eerste beelden laten zien van de nieuwste film ‘Die Another Day’ door middel van ‘James Bond Journaals’.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De NPS-dramaserie ‘Dunya & Desie’ is onderscheiden met een Premios Ondas, de Spaanse prijs voor innovatieve radio- en televisieseries. De prijs voor de dertiendelige dramaserie wordt op 28 november in Barcelona uitgereikt.

Na een periode van tien jaar stopt RTV Drenthe met ingang van 31 december a.s. met het radioprogramma Harry’s Blues, dat wordt geproduceerd en gepresenteerd door Harry Muskee en Albert Haar. Tot 31 december is Harry’s Blues nog elke zondagavond te beluisteren tussen 18.00 en 19.00 uur.

De Wereldomroep en BVN-TV beginnen deze week op radio, televisie en internet een campagne waarin Nederlanders in het buitenland worden opgeroepen te gaan stemmen. Bij de Tweede-Kamerverkiezingen, op 22 januari, kunnen ook Nederlanders in het buitenland hun stem uitbrengen. Zij moeten zich dan wel voor 10 december laten registreren. Bij de vorige verkiezingen, in mei,
hebben zo’n 20 duizend Nederlanders in het buitenland gebruik gemaakt van hun kiesrecht. Meer info leest u op Wereldexpat.nl.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De Nederlandse jeugdfilm Minoes heeft nu ook een internationale prijs te pakken. De film die al goed was voor twee Gouden Kalveren, kreeg op het internationale jeugdfilmfestival in Chicago de eerste prijs in de categorie Beste Internationale Live Action Film. Minoes trok in ons land volle zalen, maar ook in Duitsland en Belgie werd de jeugdfilm goed bekeken.

Woensdag 4 december van 21.20 tot 22.05 uur zendt BNN het tweede deel van de indringende documentaireserie BNN Warzone uit. Voor de documentaire ‘Afghanistan: iedereen bij de les?’ reisde programmamaker Gideon van Aartsen met de 27-jarige Hariwa Rassa terug naar haar geboortestad Kabul. BNN Warzone is de titel van een serie documentaires over jonge mensen die zich, ondanks ernstige conflicten en moeilijkheden, waar dan ook ter wereld staande houden en zich inzetten voor leeftijdsgenoten. De reeks wordt op 29 januari afgesloten met ‘BNN Warzone: Kindsoldaten in Oeganda’.

Vendex KBB-onderdeel Vroom & Dreesman Warenhuizen (V&D) is met televisieproducent Endemol in onderhandeling over een dagelijks lifestyleprogramma op tv. “Het definitieve besluit is nog niet genomen”, zegt een woordvoerder van Vendex. “We zitten nog in het stadium van onderzoek, maar we zijn al vergevorderd.”

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

In 2003 gaat de publieke omroep de bezoekcijfers van de omroepsites publiceren. Vanaf september is de dienst Kijk- en Luisteronderzoek het sitebezoek via Nedstats Sitestat al aan het meten, zo meldt AdfoWeb. Niet duidelijk is of het om een continue online publicatie gaat. De top-5: 1) NOS-RTV 7.500.000, 2) Avro 3.700.000, 3) Tros 2.500.000, 4) NCRV 2.000.000, 5) Teleac 1.800.000

Het AVRO-programma Opsporing Verzocht bestaat 20 jaar. In de jubileumuitzending van afgelopen maandag nam presentator Frits Sissing samen met oud-presentatoren geruchtmakende zaken door die dankzij dit programma werden opgelost. De tv-uitzending wordt vandaag herhaald rond 12:15 uur.

NOS Actueel doet sinds gisteren verslag van de openbare verhoren van de parlementaire enquêtecommissie over de val van de moslim-enclave Srebrenica en de rol van Dutchbat daarbij. De openbare verhoren zijn eveneens integraal te volgen via NOS Internet. Ook op de radio wordt uitgebreid aandacht besteed aan de enquête, die vooralsnog tot en met 28 november duurt.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Phatnet TV dat van 11:00 uur tot 13:00 uur wordt uitgezonden op Net5, als onderdeel van Via 5, heeft een metamorfose ondergaan. Niet alleen zal Phatnet vanaf 18 november 2002 verschuiven naar het tijdvak van 12:00 uur tot 14:00 uur, vanaf 9 november presenteren 4 nieuwe meiden samen met Monique en Marije het programma onder de naam Phatbabes.

In week 44 (28 oktober t/m 3 november 2002) is in totaal voor € 9.336.669,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Dutchtone is met een bruto radiobudget van € 392.005,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Rabobank met € 369.192,-. Iglo Mora Groep is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 229.459,- aan radiocommercials uit laten zenden.

SBS Broadcasting, eigenaar van de televisiezenders SBS6, Net5 en V8, heeft in het derde kwartaal het verlies zien afnemen. Het nettoverlies kwam uit op ruim 18 miljoen euro tegen 45 miljoen een jaar eerder. De omzet van het concern nam met 9 procent toe tot bijna 99 miljoen euro.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Sinds kort zijn de televisiezenders KinderNet/Veronica en het Casema Service Kanaal in Rijnwoude op de kabel toegevoegd. KinderNet was vanaf 1 september niet meer op Net5 te zien, omdat de zender een nieuw samenwerkingsverband met Veronica is aangegaan. Op de nieuwe zender presenteren Kindernet en Veronica een eigen programmering.

BNN is niet in gesprek met Veronicab over samenwerking of een fusie, aldus BNN-voorzitter ‘Gerard Timmer’ op zijn website naar aanleiding van berichten in Nieuwe Revu en op Infotext. Er zou ook geen toenadering zijn geweest. Intussen zet SBS weer de deur op een kier voor Veronica. Zoals bekend ketste in 2001 een samenwerking op V8 nog af, maar na het pasgeleden vertrek van Veronica-voorzitter ‘Willem van der Meer de Walcheren’ staat SBS open voor nieuwe gesprekken. Volgens de ochtendkrant “De Telegraaf” zouden beide omroepen al informeel met elkaar gesproken hebben.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.