Kort media nieuws uit de krant: donderdag 21 november 2002

LPF-staatssecretaris Van Leeuwen (Media) vraagt aan de Tweede Kamer om geen 32 miljoen euro aan de mediabegroting toe te voegen. Dat blijkt uit een brief die hij onlangs aan de Kamer stuurde. Het is al de tweede keer dat Van Leeuwen dit vraagt. Hij doet ,,bij hoge uitzondering een dringend beroep” aan de Kamer om een eerder aangenomen amendement te heroverwegen.
Lees hier verder

Volgend jaar zomer komt BNN met Egoland; een bijzondere, maar peperdure animatieserie in klei. Met een speciale rol voor de in mei overleden oprichter van de omroep Bart de Graaff. Eenmaal op video opgenomen ziet het er allemaal oh zo soepel uit. Een gekleide versie van Bart de Graaff zit in zijn lederhosen op een Alp een beetje onbenullig te kijken hoe een berggeit, eveneens van klei, vlak langs hem heen glipt. Bart, met grote bril en gigantische oren, grinnikt een beetje op de hem bekende wijze.
Lees hier verder

Betaald voetbalclubs mogen met ingang van seizoen 2003-2004 niet meer gezamenlijk de rechten verkopen voor rechtstreekse uitzendingen van wedstrijden. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa bepaald. De organisatie bracht de uitspraak dinsdag naar buiten.
Lees hier verder

Aan de website van NRC Handelsblad zijn twee onderdelen toegevoegd: actuele weerinformatie uit de hele wereld, in samenwerking met Meteo Consult in Wageningen, en alle recente personeelsadvertenties uit de krant.
Lees hier verder

Actrice Pamela Anderson doet in een exclusief interview met presentator Reinout Oerlemans een boekje open over haar geruchtmakende scheiding met rocker Tommy Lee.
Lees hier verder

Betaald voetbalclubs mogen met ingang van seizoen 2003-2004 niet meer gezamenlijk de rechten verkopen voor rechtstreekse uitzendingen van wedstrijden. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa dinsdag bepaald.
Lees hier verder

Online uitgever Salon Media Group heeft een ongewoon advertentieprogramma geïntroduceerd in een poging te overleven. Lezers die door de commercials heen bladeren krijgen gratis toegang tot de betaalde content van de site. Abonnees betalen hiervoor een jaarlijks bedrag variërend van 18,50 dollar tot dertig dollar
Lees hier verder

Blinde mensen in Ethiopië krijgen eind november hun eigen krant. Volgens uitgeefster Emebet Zewde is het de eerste braillekrant van Afrika. Behalve algemeen nieuws, zal de veertig pagina’s dikke krant onderwerpen als politiek, sport en gezondheid belichten.
Lees hier verder

Het RKK/KRO tv-programma Kruispunt zoekt jonge mensen die een speciale band met Maria hebben. Maria, een van de populairste heiligen, staat op 8 december centraal in de helden- en heiligencampagne van Kruispunt
Lees hier verder

Het aantal eredivisiewedstrijden dat rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden, kan volgend seizoen fors toenemen. Elke voetbalclub moet voortaan zelf met publieke of commerciële zenders contracten afsluiten over integrale uitzendingen van thuiswedstrijden.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten