Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: vrijdag 22 november 2002

De VPRO heeft onlangs besloten om vanaf januari 2003 het programma Propaganda niet langer voort te zetten. Het programma voldeed niet aan de verwachtingen die de VPRO heeft van een programma op dit uitzendtijdstip, zondagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. De laatste uitzending van Propaganda is op 22 december aanstaande.

Vandaag is bekend geworden dat de commerciële omroep Veronica afscheid heeft genomen van directeur Marketing en Communicatie Hans van der Veen. Het nieuwe (interim) bestuur wordt momenteel geleid door Jan Bruins.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Vanaf maandag 23 december van 19.30 uur tot 19.55 uur zijn bij BNN zes nieuwe afleveringen van het programma Lijst 0 te zien. Bridget en Katja gaan tijdens de komende verkiezingen wederom de ontwikkelingen in Den Haag op de voet volgen en proberen de kloof tussen jongeren en de politiek kleiner te maken. In de eerste uitzending hebben Bridget en Katja eindelijk het langverwachte eerste (en laatste) gesprek met de demissionair Minister-President.

Postorderbedrijf Wehkamp start in januari met een tv-programma op SBS6. Iedere ochtends zal een show worden gemaakt, een mix tussen ‘Tel Sell’ en ‘Koffietijd’, zo meldt Adformatie. Het programma zal vanuit een villa in Hilversum gemaakt worden en zou behalve aanbiedingen van producten ook eigen magazine-achtige items gaan krijgen.

Aanstaande zondag van 23.30 tot 23.55 uur is LPF-lijsttrekker en demissionair minister Nawijn van Vreemdelingenzaken niet meer te gast in het mediaprogramma Storing bij BNN op Nederland 2. Het is op dit moment nog niet bekend welke gast presentator Jeroen Pauw in zijn programma ontvangt.

Phil Collins brengt volgende week woensdag een bezoek aan de studio s van Sky Radio. De Engelse zanger, die na een stilte van 6 jaar deze week de hitlijsten bestormt met z n nieuwe single Can t stop loving you, zal die dag onder andere gaan chatten (van 12.00 tot 12.30 uur) op de internetsite van het radiostation. Op 29 november tussen van 19.00 en 20.00 uur kun je met Marco Borsato chatten op SkyRadio.

Vanaf volgende week is het mogelijk een vakantiehuis te winnen bij NoordzeeFM. Je kan als winnaar een jaar lang beschikken over dit vakantiehuis voor 6 personen. Het enige wat je moet doen is je aanmelden op NoordzeeFM.nl en volgende week luisteren naar Noordzee FM.

Opnieuw een presentator die sneuvelt bij Yorin. Dit keer is het Danny Rook, die zelf besloten heeft om per januari de zender te verlaten. Danny Rook heeft per 1 januari 2003 zijn contract met Yorin opgezegd. De presentator geeft aan zich niet meer thuis te voelen binnen het huidige Yorin en op zoek te zijn naar nieuwe uitdagingen.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Nieuwslezer Arend Langenberg van Sky Radio het kerstverhaal uit het evangelie van Lucas ingesproken voor een Cd van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). 6000 predikanten in NL krijgen binnenkort de cd. De NBG wil op deze manier de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) onder de aandacht brengen, die pas eind volgend jaar verschijnt. NBG heeft voor Langenberg gekozen omdat men meestal goed nieuws brengt.

VVD-kamerlid Jorritsma vindt dat voortaan alleen nog informatieve of culturele programma’s van de publieke omroep mogen worden betaald van belastinggeld. Spelletjes en quizzen moeten publieke omroepen zelf of door hun leden laten betalen. Ook wil Jorritsma de commerciëlen geld geven wanneer zij culturele of informatieve programma’s brengen. Het CDA is furieus over het idee.

Het C.v.d.M heeft de publieke omroep NCRV 31.500 euro boete gegeven wegens een financiële bijdrage van afvalverwerker SITA een programma van de NCRV. De omroep kreeg 1500 euro van SITA, waarna de naam van het bedrijf in het programma was te zien.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.