Kort media nieuws: vrijdag 8 november 2002

De publieke omroep maakt ook dit jaar weer een dagelijks sinterklaasjournaal. Van 13 november tot en met 4 december wordt om 17.45 uur op Nede3 sinterklaas uitgezonden. In dit programma worden belangrijke ontwikkelingen en achtergronden over de goed heiligman gebracht. De landelijke intocht is dit jaar op zaterdag 16 november in Zaltbommel.

Het bezoek op Bn.nl, de site van BusinessNieuws Radio laat al sinds een half jaar een stijging zien. Ruim 90.000 unieke bezoekers zorgden in oktober jl. voor ruim 2.2 miljoen pagegeviews. Reden van deze stijging is de groeiende behoefte aan real time nieuws op elk moment van de dag. BusinessNieuws biedt als één van de weinige Nederlandse (nieuws-)sites 14 uur per dag live nieuws.

Veronica en BNN gaan praten over samenwerking en mogelijk zelfs een fusie, aldus de recenste editie van het weekblad Nieuwe Revu. Volgens dit blad lijkt Veronica alleen te redden door zo’n fusie. Vice-voorzitter Laurens Drillich van BNN zegt in Nieuwe Revu dat wat hem betreft de gesprekken nogal laat komen. “De radio en TV van Veronica zijn momenteel een janboel”, aldus Drillich. Drillich geeft toe dat de andere onderdelen van Veronica wel veel waard zijn. Hij bedoekt dan voornamelijk het ledenbestand van Veronica en het Veronica-blad.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Staatssecretaris Van Leeuwen (Ministerie OCW) heeft donderdagmiddag in de Kamer bekend gemaakt dat de criteria voor de verdeling van de radiofrequenties begin december naar de Kamer gestuurd zullen worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat er over deze criteria flink gediscussieerd gaat worden in de Kamer.(H.v.B)

De NPS-dramaserie Dunya & Desie is onderscheiden met een Premios Ondas, een Spaanse prijs voor innovatieve radio- en televisieseries. Dunya & Desie is een dertiendelige dramaserie waarin de Marokkaanse cultuur centraal staat.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Het televisieprogramma “Knoop in je Zakdoek” viert het tienjarige jubileum. In een speciaal programma blikt Paul de Leeuw vanavond op Ned1 terug op de afgelopen tien jaar. In de uitzending zitten veel mensen die destijds te gast waren in één van de honderden uitzendingen.

Advocaat en LPF-bestuurder O. Hammerstein heeft beslag laten leggen op de bankrekening van tv-producent Holland Media House. Van dat bedrijf, producent van het programma Barend en Van Dorp, eist hij een bedrag van 250.000 euro. HMG (RTL4/5 en Yorin) is aandeelhouder van Holland Media House.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Aanstaande zondag, tussen 17.00 en 18.00 uur, is ex-Big Brother Joyce te gast bij Radio Parkstad, in het programma van Maurice Cammelot. Joyce zat precies 1 week in het het beroemdste huis van Nederland en zondag komt zij hierover vertellen. Zijn er mensen die willen reageren op het programma, kan dat natuurlijk. Mail jouw vragen naar info@radioparkstad.fm (t.a.v. big brother Joyce) Radio Parkstad is het grootste radiostation in Zuid-Limburg en binnenkort kan iedereen op de hele wereld radio kijken via de Parkstad Webcam. Check ook de website van Radio Parkstad “de stem van het zuiden”

Radio Nationaal heeft het gastenboek op haar website gesloten en verwijderd. Het gastenboek werd de laatste dagen overspoeld met klachten van teleurgestelde luisteraars. Zij weten het nieuwe format van de zender niet te waarderen. Radio Nationaal zendt sinds kort minder Nederlandstalige muziek uit en meer dance-nummers.

‘Sponsor Bingo Break’ gaat van zender verhuizen. Het dagelijkse spelprogramma is tot en met deze week nog elke ochtend te zien op Net 5. Wegens tegenvallende kijkcijfers heeft moedermaatschappij SBS Broadcasting, in overleg met producent Endemol, besloten het programma vanaf komende week elke middag op SBS 6 uit te zenden.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

SBS 6 is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuw lifestyle-programma. Hoe het programma gaat heten is nog niet bekend, wel staat vast dat het vanaf januari te zien moet zijn. Als presentatrice wordt Manon Thomas genoemd.

Leuke bloopers beluisteren, dat kan hier.

De TROS gaat zich sterk maken voor een soap voor de gezamenlijke publieke omroep. Volgens Nieuwe Revu wil de TROS zelfs het restant van de verdiensten op haar aandeel in internetbedrijf World Online in de soap steken. Het gaat om zeker 30,- miljoen Euro. De TROS was een van de oprichters van World Online.

Yorin stopt met (at)Cindy’s, het lifestyleprogramma voor kinderen dat gepresenteerd wordt door Cindy Pielstroom. (at)Cindy’s is dagelijks in het jeugdblok ’s middags te zien in “Yorkiddin”. De show wordt door Yorin gestopt, omdat de kosten niet tegen de baten zouden opwegen. Op dit moment heeft Cindy Pielstroom nog geen nieuw tv-werk gevonden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.