Search
Close this search box.

In gesprek met de jaarmixers: Martin Pieters [Deel 1]

Martin Pieters is de verantwoordelijk voor de eerste jaarmix van 2002, die op één van de landelijke radiostations uitgezonden gaat worden. Hij bijt het spits af op YorinFM aanstaande vrijdagavond.

Martin is geen onbekende in het mixwereldje, hij heeft al behoorlijk wat airplay gehad op de landelijke radiostations. In november 1997 maakte hij zijn debuut bij Radio 538, alwaar Rick van Veldhuysen zijn ‘verbouwing’ van N-Trance’s ‘do you think I’m sexy’ draaide in zijn programma ‘Weekendrick’.

Mede door de kwaliteit van deze remix kwam Martin in the picture bij het voormalige Veronica FM, waar hij in 1988 voor de ‘back to the 80’s’-themaweek, een ‘back to the 80’s’-uurmix maakte, welke twee keer uitgezonden is.

In 1999 had Veronica FM een nieuwe ‘back to the 80’s’-week en mocht Martin wederom een nieuwe ‘back to the 80’s’-mix maken, welke ook twee keer airplay kreeg. In november 1999 maakte hij ook de ‘back to the 90’s’-mix voor de ‘back to the 90’s’-week op Veronica FM.

In 2000 kregen de makers (Ruud van Rijen, Lex van Coevorden en Bob Snoeier) van het toenmalige ‘dier op driemix’ van ‘dier op 3′ het dusdanig druk, dat zij hier geen tijd meer voor hadden. Via-via kwam Martin in contact met de makers van deze mixen. Zij waren dusdanig onder de indruk van de remix-capaciteiten van Martin, dat Martin’s eerste ‘drie op driemix’ op 16 december 2000 het ‘airplaylicht’ zag. Vanaf die tijd maakt Martin maandelijks de ‘pre-party’-mix voor het programma van Edwin Diergaarde, ‘dier op 3’, op 3FM.

Tevens maakt Martin sinds 12 oktober 2001 de YorinFM hitmix op vrijdagavond van 18.00 tot 02.00 uur, tezamen met DJ Synchro. Ook maakte hij vorig jaar de Yorin FM-jaarmix.

Naar aanleiding van zijn jaarmix werden hem een aantal vragen gesteld die aanstaande vrijdag op YorinFM uitgezonden gaat worden:

  Wanneer wordt je jaarmix uitgezonden en op welke radiostation?

  27 december 18:00 uur op YorinFM

  Hoe ver ben je reeds gevorderd met je jaarmix, hoe lang ben je er al mee bezig, en wanneer verwacht je er mee klaar te zijn?

  36 minuten, 80 platen, 27 december MOET ie af.

  Hoeveel platen verwacht je aan het einde van de mix in de jaarmix verwerkt te hebben?

  Dit zullen er waarschijnlijk 100 worden.

  Heb je een bepaald ritueel bij het maken van de jaarmix. Met andere woorden, heb je een bepaalde werkwijze en wanneer begin je hier mee?

  Hitlijsten 2002 bekijken, platen meten mbt aantal bpm en mixen maar………

  Wat is het verschil tussen je jaarmix en die van de andere jaarmixen die op de andere zenders wordt uitgezonden?

  Mijn jaarmix, prepartymix onderscheidt zich in die zin dat ik liefhebber ben van snelle overgangen vergezeld met veel samples. In mijn jaarmix worden ook de platen van 80-115 bpm (zoals bv. r&b) meegenomen. Dus niet alleen maar dance.

  Hoe vond je het muzikale jaar 2002 en wat zijn je favoriete (dance-)nummers van 2002, en mogen dus niet in je creatie ontbreken?

  Vond dit jaar meer dan anders het jaar van de covers uit de jaren 80….
  En de terugkeer van de happy hardcore zoals Jan Wayne etc…

  Heb je nog aanvullende informatie over je jaarmix die je wilt delen met de lezers van Radio.nl ?

  Check www.martinpieters.com

  Luister dus vrijdag tussen 18 en 19 uur de Yorin FM jaarmix, gemaakt door Martin Pieters.

  Voor een totaal overzicht van de jaarmixen op landelijke en lokale radio kijk je op Mixfreaks.nl. Hier staan nog enkele mixers die nog geen airplay hebben. Mocht je bij een lokaal radiostation werken en nog op zoek zijn, gun deze mixers die airplay. Met dank aan Ton van Hoof

Gerelateerde berichten