Kort media nieuws: dinsdag 3 december 2002

[17.00 uur]
Goedemiddag.

Het Sinterklaasjournaal heeft alle kijkcijferrecords gebroken. Gemiddeld wordt het journaal over de verrichtingen van de Goedheiligman en zijn Pieten bekeken door 670 duizend kijkers; 40 procent meer dan vorig jaar. In de leeftijdcategorie van 3 tot 12 keken gemiddeld 320 duizend kinderen. Het laatste Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden op 4 december.

In 2001 bracht de publieke omroep in 857 uur 1268 documentaires waarvan de helft in Nederland was geproduceerd. (5% van het totale tv-aanbod) Ned1 en 3 zonden elk dik 600 documentaires uit. Ned2 had er ruim 50. Het portret over Prins Claus trok met 1,5 miljoen de meeste kijkers.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Tjakka, Neerlands bekendste zelfhulpgoeroe gaat de politiek in. Emile Ratelband doet een gooi naar het lijsttrekkerschap van Leefbaar Nederland. Wie denkt Emile Ratelband wel dat hij denkt dat hij is. Woensdagavond meer in ‘Wie Denken Ze Wel Dat Ze Zijn’ om 21.30 uur op RTL5.

Vandaag komen IdtV en de AVRO een deelname overeen in Medical Multi Media Productions bv (MMM) – onder meer bekend van medische programma’s als ‘Vinger aan de Pols’, ‘Gezondheidsplein’ en ‘Mens en Lijf’. Door de bekrachtiging van het belang van 50% in MMM versterkt IdtV haar aandeel in de productie van medische programma’s.

Sinds 2 december is het televisiepakket van UPC in Friesland gewijzigd. Dit gebeurt naar aanleiding van het jaarlijkse advies van de Programmaraad Friesland en het UPC Distributiebeleid. De nieuwe zenders zijn ZDF2, Tel Sell en Kindernet/Veronica. Kindernet/Veronica zal op een nieuwe frequentie worden doorgegeven. De zenders Eurosport en TRT verdwijnen hiermee.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

In Studio 2 Nieuws & voetbal krijgt Emile Ratelband vanavond op Ned2 ­ 22.45 uur uitgebreid de gelegenheid om zijn plannen toe te lichten bij presentator Roderick Veelo en het driekoppig panel, waaronder Maarten van Rossem en Erica Terpstra. Wat in eerste instantie een grap leek, blijkt wel degelijk waar: Ratelband heeft zich opgeworpen als kandidaat-lijsttrekker en heeft de aanval geopend op fractievoorzitter Fred Teeven van Leefbaar Nederland.

Het Friese duo Twarres is woensdag rond 10.15 uur te gast bij Radio M Utrecht. Zij spelen live een aantal nummers van hun nieuwe album, CD2. En beantwoorden alle vragen van presentator Babette Alma. Radio M Utrecht is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor stad en provincie Utrecht.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Aanstaande woensdag zal Radio Flevoland in een extra sportuitzending verslag van de Europacupwedstrijd van VC Omniworld. De volleyballers van Omniworld nemen het woensdag in de Top Teams Cup, de Europacup 2 voor volleybal, op tegen het uit Slovenië afkomstige Calcit. Radio Flevoland zendt de wedstrijd live uit van 19.00 tot 22.00 uur.

In België heeft de VRT pasgeleden per ongeluk een flater geslagen door een geluidsfragment uit te zenden van Boudewijn Buch-imitator Diederik van Vleuten, in plaats van een fragment van de Buch zelf. De VRT had de opname via een zoekmachine van het Internet gehaald, maar een oplettende luisteraar meldde dat het om de imitator ging.

9 op de 10 kijkers zegt dat harde reclames ‘storend’ tot ‘zeer storend’ zijn. Bureau Intomart heeft dit met cijfers bevestigd. De oorzaak ligt aan de compressie van veel geluidslagen, daardoor wordt reclamegeluid alleen als hard ervaren.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.