Robert Jensen stopt definitief als program director bij YorinFM [Update 17.15]

Robert Jensen, maker van het dagelijkse ochtend programma ‘Jensen in de Ochtend’ tussen 6 en 9 uur, alsmede Creative Director van Yorin FM zal vanmiddag bekend maken dat hij zal stoppen als program Director bij het commerciële radiostation YorinFM.

De geruchten waren ruim een maand geleden al bekend maar niemand wilde het helaas bevestigen. Via verschillende bronnen nu vernomen dat Robert Jensen vertrekt naar het commerciële radiostation NoordzeeFM van John de Mol. Meer duidelijkheid volgt zeer binnenkort. [Radio.nl]

NoordzeeFM: Ook Robert Jensen naar Noordzee FM
Noordzee FM heeft vandaag bekend officieel gemaakt dat de zeer populaire radio dj en tv presentator Robert Jensen de overstap maakt van Yorin FM naar Noordzee FM. Robert Jensen zal vanaf 3 februari iedere werkdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen zijn op Noordzee FM.

“Met de komst van Robert Jensen wordt ons team nog spraakmakender,” meldt programmadirecteur Michèl Weber. “Robert maakt als een van de weinige DJ’s in Nederland zeer controversiële radioprogramma’s met een grote dosis eigentijdse humor. Vanaf 3 februari a.s. heeft Nederland een extra reden om zijn radio af te stemmen op Noordzee FM!”

Robert Jensen over zijn overgang naar Noordzee FM: “Ik was toe aan een nieuwe radio-uitdaging en wilde dat alleen doen bij een bedrijf waar de ambities aansluiten bij die van mij. Ik ben al sinds mijn zevende jaar verslaafd aan radio en heb het altijd als doel gemaakt mij te omringen met mensen die ditzelfde hebben. Het is voor mij heel belangrijk om te werken bij een bedrijf waar radio de leidende business is.”

“John de Mol heeft mij een prachtige aanbieding gedaan om de middagshow tussen 16.00 en 19.00 uur te doen op Noordzee FM. John bewonder ik voor zijn manier van ondernemen en verder kijk ik uit naar de samenwerking met Erik de Zwart die ik al jaren respecteer als een zeer succesvolle en energieke radiodirecteur. De combinatie van al onze talenten en ervaringen zullen er voor zorgen dat Noordzee FM zal uitgroeien tot een enorm succes,” aldus Robert Jensen.

De in 1973 geboren Voorburger Robert Jensen begon zijn carrière bij CFTR in Toronto Canada. Hij vervolgde zijn carrière bij Hitradio Veronica en Yorin FM. Zijn talkshow op de televisiezender Yorin is met enthousiasme ontvangen en succesvol. Robert Jensen laat zowel in zijn radio- als televisieprogramma’s zijn gedrevenheid, enthousiasme en gevoel voor humor zien.

De komst van Robert Jensen naar Noordzee FM is één van de vele recente ontwikkelingen die het station in een korte periode heeft doorgemaakt. Eerst was daar de overname van het radiostation door John de Mol. Daarna volgde de bekendmaking dat Erik de Zwart vanaf 1 januari 2003 de belangen van Noordzee FM gaat behartigen en verantwoordelijk wordt voor de nationale en internationale radioaspiraties van De Mol. Twee weken geleden maakte de zender bekend dat Gordon de overstap maakte van Radio 538 naar Noordzee FM om vanaf 3 februari de ochtendshow te gaan verzorgen. [NoordzeeFM]