Kort media nieuws: dinsdag 25 maart 2003

De Holland Media Groep (HMG), eigenaar van tv-zenders RTL4, RTL5 en Yorin, heeft vorig jaar een verlies van 17 miljoen euro geleden. In 2001 had het bedrijf nog 11 miljoen euro winst. Het verlies over 2002 is volgens het concern te wijten aan de hoge kosten voor een interne efficiency-operatie en reserveringen voor de komende verhuizing naar een ander pand. Wel is de omzet van het mediabedrijf over 2002 met 5 procent gestegen. In 2001 was de omzet 303 miljoen euro; het afgelopen jaar was dat 318 miljoen.

De BBC stopt met de mogelijkheid de BBC-website te personaliseren. Volgens The Guardian is de dienst geen succes, slechts 10.000 van de 8,5 miljoen gebruikers had de site naar eigen voorkeuren ingedeeld. Dat is opvallend veel minder dan een vergelijkbare dienst bij Yahoo (myYahoo) en MSN. De BBC ontkent dat het verdwijnen te maken heeft met de bezuinigingen op de online-divisie, waar honderd banen worden geschrapt.

Sinds gisteren zijn de eerste testsignalen te horen van de commerciële radiozender Yam FM. Dit station zendt via de Astra-satelliet op 19.2 graden Oost via frequentie 12.515 GHz ( H ), symbolrate: 22.000 en FEC: 5/6. De A-PID is 124. Het signaal wordt ongecodeerd uitgezonden. Momenteel wordt er een fluittoon uitgezonden als test.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Het kabinet is niet van plan geld uit te trekken om regionale omroepen via de satelliet door te geven. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Van Leeuwen (media) op Kamervragen van CDA en D66 om de doorgiftekosten te regelen. Van Leeuwen vindt het echter logischer dat de provincies de kosten betalen. Het kabinet vindt satellietdistributie bovendien te duur; een carousselmodel met drie kanalen (met elk vier regionale omroepen) zou jaarlijks 4,2 miljoen euro kosten. Regio-tv is bovendien al te ontvangen via de kabel en de ether. (21 maart)

De VandenEnde Foundation van Joop van den Ende schenkt 400.000 euro aan het nieuwe Museum voor Beeld en Geluid. Het is de eerste grote bijdrage die het ‘media-edutainment museum’ op het Hilversumse Media Park ontvangt.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Het Duitse Megaradio zit in de financiële problemen. Het jongerenstation dat uitzendt op de middengolf is inmiddels druk op zoek naar investeerders. Indien deze niet snel gevonden worden, wordt er faillissement aangevraagd. Volgens Megaradio wordt er op dit moment met verschillende partijen gesproken.

Het dagelijkse cultuurprogramma van Radio Rijnmond, HIERRR, zend een week lang rechtstreeks uit vanaf het eiland Curaçao. Daarom heet HIERRR van 31 maart tot en met 4 april tussen 16.00-17.00 uur DAARRR. Men gaat daar opzoek naar links met Rotterdam.

In week 11 (10 t/m 16 maart 2003) is in totaal voor € 8.146.245,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. KPN Telecom is met een bruto radiobudget van € 335.925,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Versatel Telecom International met € 270.875,-. T-Mobile is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 243.204,- aan radiocommercials uit laten zenden.

In tegenstelling tot wat in het Haarlems Dagblad van vrijdag 21 maart wordt gemeld gaan de uitzendingen van Vloh FM gewoon door. De gemotiveerde vrijwilligers van Vloh FM blijven Haarlemmermeer voorzien van informatie en muziek.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.

Gerelateerde berichten