Top 50 van het Nederlandse Lied op Radio 2

Volgens duizenden luisteraars van Radio 2 is ‘Over de muur’ van het Klein Orkest het mooiste Nederlandstalige nummer. Via de website van Radio 2 konden zij hun beste Nederlandstalige nummers kiezen, waarbij ‘Over de muur’, 1984 wederom de favoriet was voor het vierde achtereenvolgende jaar.

Op nummer 2 staan Ramses Shaffy en Liesbeth List met ‘Pastorale’. Shaffy is zondag in Theater Carré het middelpunt van het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied, waar hij uit handen van Herman van Veen de Radio 2 Zendtijdprijs ontvangt. Op de derde plaats in de Top 50 staat ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld.

Uitzending top 50
De Radio 2 Top 50, een onderdeel van het Weekeinde van het Nederlandse Lied, is morgen te horen tussen 14.00 en 18.00 uur. De volledige Top 50 is nu al te zien op Radio2.nl [Radio.nl]

Gerelateerde berichten