Kort media nieuws: dinsdag 1 april 2003

[16.00 uur]
Goedemorgen.
Tot genoegen van de SP heeft de regering knopen doorgehakt met betrekking tot het kansspelbeleid. Er komt mogelijk een verbod op de zogenaamde belspelletjes. Al jarenlang wijst SP-Kamerlid De Wit het kabinet erop dat de omroepen en producenten van inbelspelletjes op televisie (o.a. Call TV) in strijd handelen met de wet. Zij hebben geen vergunning en bieden daarom spelletjes aan die een quiz element in zich hebben om zodoende de Wet op de Kansspelen te omzeilen.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Vanaf 31 maart is de steunzender van AB-Radio in Bennebroek niet meer te horen in de ether. AB-Radio, de lokale radio omroep voor Bloemendaal en Vogelenzang, maakte gebruik van 2 zenders om haar luisteraars te bereiken; De hoofdzender 105.8 fm vanuit Bloemendaal en een steunzender vanuit Bennebroek op 107.3 fm. Deze steunzender, geplaatst in 1995, heeft eigelijk nooit goed gewerkt omdat de toegestane installatie een te klein bereik heeft. De hoofdzender 105.8 FM heeft na een onderhoudsbeurt weer een zeer goed bereik, waardoor de steunzender niet meer nodig is.

Vanaf 30 maart is de frequentie van Radio 3FM in Friesland, Groningen, Drenthe en het noorden van Overijssel gewijzigd in 88,6 FM. Hierdoor hebben de zenders van 3FM en Radio 538 vrij veel last van elkaar. Radio 538 zit op 89.0 FM. In de stad Groningen is de frequentie van 3FM op dit moment 101,0. Dat is een tijdelijke oplossing. De zender staat op de Gasunie en moet eigenlijk naar de 89,1MHz. Maar dat gebeurd pas na 1 juni als de ZeroBase door gaat.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Sinds enkele weken is Radio 2 DJ Adam curry te zien in het nieuwe programma ‘Adam’s Family’. Dit nieuwe programma is elke zaterdag avond om 21.00 uur tezien op SBS 6 en op woensdag rond 23.00 uur gaat ze in de herhaling. Mocht u deze ook nog gemist hebben, geen nood, via de website van SBS6 is het programma nu ook online te zien.

Afgelopen vrijdag werd de extra lange 2500ste aflevering van Goede tijden, slechte tijden uitgezonden. Vandaag is het precies 12,5 jaar geleden dat de eerste aflevering van Nederlands best bekeken soap werd uitgezonden. Per aflevering van Goede tijden, slechte tijden zitten er gemiddeld zo’n twee miljoen kijkers voor de buis. Van die kijkers is bijna tweederde vrouw.

Het is deze week precies tien jaar geleden dat Twickelstad FM is begonnen met uitzenden. Komend weekend viert Twickelstad FM dit met de medewerkers en alle luisteraars. Op de website zijn komend weekend oude foto’s te aanschouwen en de luisteraars zijn volgend weekend welkom tussen 12 en 18 uur in de studio’s aan de langestraat in Delden

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Voor iedereen in Overijssel die altijd op de hoogte wil zijn van de uitslagen en standen in het zaterdag- en zondagvoetbal is er nu Clubfan.nl. Deze site is een initiatief van de Overijsselse regionale omroep RTV Oost. Voetballiefhebbers kunnen nu kort na afloop van de wedstrijden per SMS op de hoogte gebracht van de uitslagen en standen.

Sinds vandaag 1 april (geen grap) wordt Country FM ook doorgegeven in Veendam op 99.4 FM.De volgende frequentiewijzingen worden doorgevoerd: Haarlem wordt FM 94.6, Wijchen wordt FM 98.1, Druten wordt FM 100.2 en Rijnwoude wordt FM 104.5.

Het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen duurt deze week, van maandag tot en met vrijdag, een uur langer, dus van 23.00 tot 01.00 uur via Radio 1. Vaste onderwerp is de oorlog in Irak. De vaste rubrieken (‘Vandaag in het nieuws’ en ‘de krant van morgen’) zijn zowel aan het begin van het eerste en het tweede uur te beluisteren. In het tweede uur zit een hoofdgast die over een actueel onderwerp.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.