Kort media nieuws: dinsdag 22 april 2003

[17.00 uur]
Goedemiddag.
Mikrogids, de goedkope en eenvoudige zwart-wit versie van het KRO-magazine Studio, wordt vanaf mei een filmblad zo liet de KRO weten. De gids komt met uitgebreide filmoverzichten op televisie van alle binnen- en buitenlandse tv-stations, geclassificeerd aan de hand van sterren. De omroepen gaan momenteel alles doen om het de lezers naar hun zin te maken, aangezien binnenkort alle programmagegevens vrij komen, en iedereen radio en televisie informatie kan uitbrengen.

Vanavond (22 april) heeft Kevin Masters vanaf 21.30 uur de volgende gasten in zijn show. Candy Dulfer, Beau van Erven Dorens en Ron Jeremy.

Donderdag (24 april) heeft DJ Robert Jensen vanaf 21.30 uur op Yorin te gast Rasti Rostelli, Bonnie St. Claire, en Tom Rhodes.

Het NCRV-televisieprogramma Willem Wever is genomineerd voor de Eureka!prijs 2003. De Eureka!prijs is een initiatief van de Stichting Weten en NWO. Willem Wever is genomineerd in de categorie “Beste media-uiting”, samen met het maandblad Natuur & Techniek en het Teleac-NOT-programma Jota. Aan de prijs is voor de winnaar een bedrag van 7500 Euro gekoppeld. Die winnaar wordt bekend gemaakt op 14 mei.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Sylvana Simons en John Williams gaan vanaf 5 mei het nieuwe, zevendelige RTL 4-programma ‘Je Echte Leeftijd’ presenteren. Zij wijzen de kijker op het verschil tussen hun kalenderleeftijd en hun échte leeftijd. Bekende en onbekende Nederlanders nemen de proef op de som en bekijken via een in de Verenigde Staten ontwikkelde testmethode of zij werkelijk zo jong zijn als ze zich voelen (op de website www.je-echte-leeftijd.nl kan elke andere Nederlander hetzelfde doen).

Op Koninginnedag (30 april) zal ID&T Radio in Amsterdam in het teken staan van de twee dancepodia die vrij toegankelijk zullen zijn op het Rembrandtplein en het ernaast gelegen Thorbeckeplein. Het is de eerste keer dat ID&T Radio een eigen podium host. De line-up op de twee verschillende podia zal bestaan uit top-DJ’s uit binnen- en buitenland. Overigens wordt alles ook live uitgezonden op ID&T Radio.

De Nederlandse artiesten Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Acda & de Munnik, Ilse de Lange en Van Dik Hout hebben een cd gemaakt die op 5 mei moet uitkomen en waarvan de opbrengst ten goede komt aan jonge oorlogsslachtoffers.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

In Frankrijk is de legendarische jazz- en blueszangeres Nina Simone (70) overleden. Simone werd in 1933 geboren in de Amerikaanse staat North Carolina. Ze werd vooral bekend door haar interpretatie van het nummer My baby just cares for me en haar versie van I put a spell on you. Nina.

Vanaf woensdag 23 april verandert de website van de Volkskrant. Net als de meeste andere kranten in de wereld vraagt de Volkskrant aan lezers op internet om zich te registreren. Dat is volgens de krant gratis en zeer eenvoudig.

Sinds de vernieuwde programmering van Veronica op 15 maart jongstleden is het marktaandeel gestaag gestegen. Zo was in de doelgroep van 20-34 jaar vóór de start nog 0,8 procent in het tijdvak 21.00-23.00 uur. Een week na de start lag het marktaandeel van dezelfde groep in hetzelfde tijdvak al op 1,5 procent! In de doelgroep mannen 20-34 jaar steeg het marktaandeel nog sterker van 0,8 naar 2,1 procent. En dat exclusief de erotische programmering die pas na 23.00 uur losbarst!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.