Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 25 april 2003

Tv-zender Veronica, die half maart een totaal nieuwe programmering kreeg, gaat het zendschema vanaf 28 april alweer omgooien. Zo krijgt het dagelijkse programma ‘V-HQ’ een wekelijkse frequentie. Het programma ‘Nightclub’ van Menno Buch wordt tien minuten korter. Dat bleek donderdag uit het zomerschema van de omroep, die nog steeds kampt met sterk tegenvallende kijkcijfers.

De meeste tv-stations schroeven traditioneel hun activiteiten tijdens de zomermaanden terug, maar nieuwe zenders proberen in die periode juist te scoren. Veronica doet dat niet.
>> Lees Verder >>

Het blijft boeiend, de haperende start van Veronica. De zender bracht met veel bombarie de programmering, nu gaat het roer voor de zoveelste keer om. Veronica, dat sinds half maart een totaal nieuwe programmering kreeg, gaat het zendschema vanaf 28 april alweer omgooien. Zo krijgt het dagelijkse jongerenprogramma ‘V-HQ’ een wekelijkse frequentie (zaterdagavond). Het programma ‘Nightclub’ van Menno Buch gaat tien minuten korter duren. De meeste tv-stations schroeven traditioneel hun activiteiten tijdens de zomermaanden terug, maar nieuwe zenders proberen in die periode juist te scoren. Veronica doet dat niet.
>> Lees Verder >>

De vijftienjarige Jim heeft een lucratieve sponsordeal gesloten met de merknaam Mars. De populaire Idolskandidaat zal het komende jaar hét gezicht zijn van de chocolade-snack. Mars’ Merknaameigenaar Masterfoods Veghel BV gaat de muzikale carrière van Jim commercieel ondersteunen.
http://www.telegraaf.nl/crazylife/teksten/crazylife.mars.jim.posters.single.mei.levensgrote.html
>> Lees Verder >>

De Australische politie heeft drie studenten gearresteerd die een site onderhielden waar internetters gratis muziek en videoclips konden downloaden. Het gaat om twee Australische studenten van 19 en 20 jaar en een Maleisiër van 20 jaar, zo meldt persbureau Reuters. Veel van de aangeboden muziekbestanden werden gehost op universiteitscomputers. Volgens schattingen van de muziekindustrie zijn de platenlabels tussen de 37 miljoen en 44 miljoen dollar misgelopen doordat internetters gratis albums konden downloaden van de site.
>> Lees Verder >>

Het programma waaraan Ferry Somogyi en Johnny Kraaykamp jr op het laatste moment niet meer mee wilden werken zal gepresenteerd worden door Matthias Scholten. Ferry was vervangen door acteur Sander Jansons, nu is er ook een vervanger gevonden voor Johnny. Hagenees Henk Bres.
>> Lees Verder >>

Twee grote platenlabels spannen een rechtszaak aan tegen een investeerder die geld stak in het muziekuitwisselprogramma Napster. Door te investeren in Napster heeft het investeringsbedrijf Hummer Winblad ‘willens en wetens bijgedragen aan het inbreuk maken op het auteursrecht’ van de muziekproducenten, zo stellen Universal Music en EMI. Dat meldt CNet.
>> Lees Verder >>

De Telegraaf heeft zijn advertentieomzet in het eerste kwartaal van dit jaar met 13,5% zien teruglopen. Dat heeft het uitgeversconcern donderdag laten weten tijdens zijn algemene aandeelhoudersvergadering. Eerder had het concern abusievelijk in een persverklaring gemeld dat de advertentieomzet met 8% was gedaald.
>> Lees Verder >>

Gerelateerde berichten