Kort media nieuws uit de krant: zaterdag 5 april 2003

Kansen Kink verkeken. Platenmaatschappijen vrezen einde alternatieve radiozender. Dat Kink FM de etherfrequentie voor alternatieve popmuziek zou bemachtigen, stond voor veel mensen in de muziekindustrie tot afgelopen vrijdag als een paal boven water.

Niet alleen de inspanningen die het station heeft gedaan om een goede zender neer te zetten, ook leek de financiële draagkracht van hoofdaandeelhouder Veronica een perfecte uitgangspositie. Maar juist die rijke partner besloot vrijdag dat het toch allemaal te duur zou worden.
>> Lees Verder >>

De Amerikaanse muziekbranche heeft studenten aangeklaagd die verantwoordelijk zouden zijn voor het beheren van Napster-achtige universiteitsnetwerken. Het gaat om vier studenten van drie verschillende universiteiten, zo heeft de Recording Industry Association of America (RIAA) bekendgemaakt. Zij worden door de brancheorganisatie aangemerkt als de beheerders van Napster-achtige privé-uitwisseldiensten op de universiteitsnetwerken.
>> Lees Verder >>

Essent Kabelcom tracht de Arabische nieuwszender Al-Jazeera in het digitale TV Home-pakket op te nemen. De zender wordt niet opgenomen in het algemene televisie-pakket. Van opname in het normale pakket kan alleen sprake zijn wanneer de vraag ernaar erg groot is. Daarvan is volgens een woordvoerder van Essent Kabelcom geen sprake. Nog minder dan één procent van de 1,8 miljoen kijkers die hun tv hebben aangesloten op de Essent-kabel, heeft een verzoek voor Al-Jazeera bij Kabelcom ingediend.
>> Lees Verder >>

Nee, het is geen grap, bezweert Nico Haasbroek. De oud-hoofredacteur van het NOS Journaal heeft een bod uitgebracht op een radiofrequentie. “Humor FM
>> Lees Verder >>

Het Amerikaanse wenskaartenconcern Hallmark wil in Nederland drie keer per jaar eigen televisie brengen. Hallmark Nederland onderhandelt over zendtijd met de commerciële zenders RTL en SBS.
>> Lees Verder >>

Het Parool verhuist medio juli naar het voormalige Storkterrein in Amsterdam. De krant en de huis-aan-huisbladen van Weekmedia waren op zoek naar nieuwe huisvesting na het vertrek uit PCM Uitgevers en de doorstart als zelfstandige krant per januari 2003.
>> Lees Verder >>

Paniek onder Nederlandse radiopiraten en makers van ‘vrije radio’. Het Agentschap Telecom haalt sinds half maart bijna dagelijks illegale zenders uit de lucht. Volgens de radiomakers wordt met ‘Actie Etherflits’ de ether opgeschoond voor de commerciële radiostations die proberen een frequentie te bemachtigen. Het Agentschap ontkent dat.
>> Lees Verder >>

De Amerikaanse muziekbranche heeft studenten aangeklaagd die verantwoordelijk zouden zijn voor het beheren van Napster-achtige universiteitsnetwerken. Het gaat om vier studenten van drie verschillende universiteiten, zo heeft de Recording Industry Association of America (RIAA) bekendgemaakt. Zij worden door de brancheorganisatie aangemerkt als de beheerders van Napster-achtige privé-uitwisseldiensten op de universiteitsnetwerken.
>> Lees Verder >>