Radio 2 Albumweek

Van maandag 14 april tot en met vrijdag 18 april draaien alle Radio 2 programma’s in de AlbumWeek de mooiste tracks van albums uit vooral de jaren 60, 70 en 80. Met in de Radio 2 Muzieknachten extra aandacht voor lange tracks, Klassieke popalbums en legendarische live-albums.

De week eindigt op vrijdag 18 april met de Album Top 100 gepresenteerd door Daniël Dekker en Hans Schiffers, waarvoor de luisteraars nog tot 16 april een stem kunnen uitbrengen. Aansluitend (van 18.00 tot 20.00 uur) presenteert Frits Spits weer een fameuze, twee uur durende Albumtrip.

Enkele programma’s uitgelicht in de Radio 2 Albumweek:

Tijd voor Twee (KRO)
Frits Spits staat in Tijd voor Twee dagelijks stil bij bijzondere albums die een buitengewone maatschappelijke impact hebben gehad, zoals The Freewheelin’ Bob Dylan van Bob Dylan, War van U2 en Vroeger of Later van Robert Long. (maandag 14 t/m donderdag 17 april, 12.00 – 14.00 uur)

Schiffers.FM (AVRO)
Schiffers.FM besteedt tijdens de Albumweek aandacht aan de vreemdste LP-hoezen en aan uitvindingen die de gewone lp’s zouden gaan vervangen, zoals de quadrofonische grammofoonplaat, de 8-Track, de video-LP. Schiffers.FM houdt tevens een verkiezing van het beste Nederpopalbum, de uitslag wordt bekend gemaakt op donderdag 17 april. (maandag 14 t/m donderdag 17 april, 14.00 – 16.00 uur)

Theater van het Sentiment (KRO)
In het dagelijkse programma het Theater van het Sentiment wordt zoals altijd teruggeblikt op een dag uit het verleden. Tijdens de Radio 2 Albumweek staat deze Kroondag geheel in het teken van de albums van toen. Welke waren populair en welke waren net vers van de pers? En hoe zag de Top 5 van de albumlijst eruit? (maandag 14 t/m donderdag 17 april, 20.00 – 22.00 uur)

Radio 2 Muzieknachten (Radio 2)
Tijdens de begin dit jaar gestarte Radio 2 Muzieknachten wordt ruim baan gemaakt voor de extra lange albumtracks, zelden op de radio te horen maar daarom niet minder fraai. (maandag 14 t/m vrijdag 18 april, 0.00 – 06.00 uur)

Album Top 100 (Radio 2)
Daniel Dekker en Hans Schiffers presenteren de hele vrijdag de beste albums van de luisteraar in de Album Top 100. De lijst wordt samengesteld aan de hand van de stemmen die de luisteraars nog tot woensdag 16 april kunnen uitbrengen via www.Radio2.nl (vrijdag 18 april, 9.00 – 18.00 uur)

Curry & KidV (BNN)
Adam Curry en Jeroen Kijk in de Vegte presenteren in Curry & KidV legendarische studio- en live-albums. Speciale aandacht is ingeruimd voor de albums van de Time Bandits, die bovendien live in de studio spelen. (vrijdag 18 april, 20.00 – 22.00 uur). [Radio.nl / Radio2]

Gerelateerde berichten