Kort media nieuws uit de krant: donderdag 29 mei 2003

CDA-kamerlid Joop Atsma durft nauwelijks te geloven dat zondag 1 juni de commerciële radiozenders op hun nieuw verworven frequenties de lucht in zullen gaan.

,,Er was een achterstand van 1,5 jaar bij de opbouw van de zenders en ook de milieuvergunningen zijn nog niet allemaal op orde. Ik ben ervan overtuigd dat door technische problemen niet alle zenders overal te ontvangen zijn.”
>> Lees Verder >>

Radiozender Arrow Classic Rock heeft een kort geding tegen de staat aangespannen over de verdeling van de radiofrequenties. De rockzender vindt het niet terecht dat zijn aanvraag voor een plaats op de FM-band maandag is afgewezen.
>> Lees Verder >>

Het commerciële tv-station Veronica is met de publieke omroep BNN in gesprek over samenwerking. Dat hebben de twee organisaties woensdag bevestigd. De onderhandelingen van Veronica met SBS zijn gestaakt.
>> Lees Verder >>

De gratis krant Metro wil dat de rechter een subsidie terugdraait van het Bedrijfsfonds voor de Pers voor onderzoek naar de gezamenlijke bezorging van kranten van verschillende concerns. De gelijknamige uitgever stelde dinsdag dat er sprake is van valse concurrentie.
>> Lees Verder >>

Isabelle stopt als presentator bij 3FM. Ze kan zichzelf niet meer vinden in de koers van de zender, die volgens haar afvlakt. “Sinds de nieuwe zendercoordinator er is, gaat het hard een kant op waar ik me niet in kan vinden. Het gaat steeds meer de kant van de voorgekauwde mainstream op. Voor mij was 3FM altijd de plek waar je ook nog eens wat anders hoorde. Maar de middenweg tussen de standaard Top 40 en dat wat bijvoorbeeld de VPRO doet, die mag ik steeds minder bewandelen. Artiesten als Placebo, Michael Franti of Calexico komen gewoon niet aan bod. Als je als enorm loopt te pronken met een festival als Pinkpop, maar de artiesten die er staan in de rest van het jaar bijna niet draait, dan klopt er gewoon iets niet.”
>> Lees Verder >>

Gerelateerde berichten