Op dinsdag 6 mei is het een jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn werd doodgeschoten. Tv-maker en presentator Peter van der Vorst blikt dinsdag tussen 20.30 en 21.30 uur terug op het leven en werk van Fortuyn. Dit gebeurt volgens de inmiddels bekende ‘Typisch’-methode.
Hans Wiegel onthult hierin dat hij een deal had gesloten met Fortuyn: als Leefbaar Nederland of later de Lijst Pim Fortuyn niet groot genoeg zouden worden, dan had Fortuyn willen samenwerken met de VVD. Fortuyns voorwaarde daarbij was dat Wiegel premier zou worden. Wiegel geeft toe dat hij dat dan graag had gedaan. Verder komen in ‘Typisch Pim’ de volgende facetten van Pims leven aan bod:
– De levensloop van Fortuyn, tot aan zijn politieke carrière. Hierin vertellen onder anderen Pims broers over de coming out van Pim als homo. Ook komt Paul Witteman aan het woord die op dezelfde school als Fortuyn zat in Haarlem. Samen maakten ze daar deel uit van de debatingclub. Witteman noemt Fortuyn megalomaan.
– Pim in de media. Een overzicht van zijn meest opvallende optredens in verschillende televisieprogramma’s. Wouke van Scherrenburg gaat in op het “Ach mens ga toch koken”-incident en Kaj van der Linde over de mediastrategie van Leefbaar Nederland.
– Pim in de politiek. De opkomst bij Leefbaar Nederland, hetdramatische vertrek en het succes van de LPF.
– Het imago van Pim Fortuyn. Fortuyn stond bekend om zijn strakke pakken en bijzondere stropdassen. Oger Lusink maakte die pakken voor Fortuyn. Hij en twee van zijn medewerkers vertellen hoe dat in z’n werk ging.
– Pim Privé. Bob Smalhout, Henk Krol en andere vrienden en bekenden van Fortuyn vertellen over het privé-leven van de ‘professor’.
– Het verborgen leven van Pim Fortuyn. Fortuyn hield er tot een halfjaar voor zijn dood een actief uitgaansleven op na.
– De laatste dag. Met Pims chauffeur Hans Smolder wordt teruggegaan naar de plek waar Fortuyn is vermoord: het mediapark in Hilversum. Ook ooggetuigen Firous Zeroual, Paul van der Lugt en 3FM-medewerker Arjan Penders blikken terug. Andere geïnterviewden zijn Theo van Gogh, Abdullah Haselhoef, Henk Westbroek, Ferry Hoogendijk, Herman Heinsbroek, Jan Marijnissen en huishoudster Sjaan Wanner-Welten. [Radio.nl]