Deel Tweede Kamer wil piraten gedogen

De Tweede Kamer wil dat er een gedoogzone komt voor piraten. Dit omdat er nu niet voldoende creativiteit in de ether te vinden is. Het verzoek volgt op de etherflits actie van het Agentschap Telecom. De actie, die was bedoeld om de ether schoon te vegen, viel niet in goede aarde bij de piraten zelf. Tijdens de actie, die nog steeds loopt, zijn er dan ook vele piraten uit de lucht gehaald en vooral beboet.

CDA Kamerlid Joop Atsma wil de piraten graag de ruimte geven, omdat ze veel Nederlands product uitzenden. Het kamerlid gaf aan dat nu te missen. Ook andere kamerleden hebben sympathie voor de door piraten gedraaide muziek.

Minister Brinkhorst gaat een onderzoek starten om te bekijken of er ruimte kan worden gemaakt voor de piraten. Hij gaf echter wel aan dat de FM-band nu vrij vol zit in Nederland. Daarnaast vroeg hij zich af of er wel een systeem moet komen voor mensen zonder een vergunning. [M.v.D]

Gerelateerde berichten