Radio 10 test digitale middengolf

Vandaag zal er op het commerciële radiostation Radio 10 (van Talpa Radio Company) van 13.00 uur tot 15.00 uur een programmasignaal van Radio 10 FM worden uitgezonden via de 1296AM in DRM kwaliteit.

Radio 10 FM test in deze 2 uur de voordelen van DRM (Digital Radio Mondial) ten opzichte van de huidige AM-uitzendingen, zoals een sterk verbeterde geluidskwaliteit, een stabielere ontvangst en een gebruikersvriendelijkere frequentieafstemming.
 
DRM is een nieuwe digitale omroepstandaard die het mogelijk maakt om omroepsignalen van goede kwaliteit uit te zenden en te ontvangen. DRM wordt volgnes het station wereldwijd aanbevolen als dé digitale opvolger voor de huidige AM-uitzendingen in de omroepbanden beneden de 30 MHz. Radio 10 FM blijft overigens de strijd om het terugkrijgen van een FM-frequentie voort zetten. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten