Radio 538 dj Van Velthuysen staat er alleen voor

Joling al na één week uitgeblust
Gerard Joling is na slechts één week met onmiddellijke ingang gestopt met zijn ochtendshow op Radio 538. De populaire zanger, die gedurende vier weken de ochtend-dj Edwin Evers zou vervangen, kon het fysiek niet volhouden.

“Ik ga door de vele optredens vaak pas na twee uur’s nachts naar bed. Dan slaap ik anderhalf uur en dan moest ik om vijf uur weer in de auto richting studio. Het was niet te doen. En dan op dat uur ook nog alert en grappig zijn. Ik trek dat gewoon niet. Ik heb bewondering voor mensen die daar wel in slagen. Ik kan het niet, ook doordat ik’s avonds te veel werk” , zo zegt Joling.

Gerard heeft de directie van 538 dit weekend ingelicht. “Als ik was doorgegaan, was het slecht geweest voor 538 en voor mijn gezondheid. Dan was ik na drie weken geheid ingestort. Mensen die tegen mij zeggen dat ik het van tevoren had moeten inzien, hebben misschien wel gelijk. Maar ik vond het zo’n leuk aanbod van 538 dat ik niet wilde weigeren.” Nu optredens afzeggen is ook geen optie, volgens de zanger omdat dat toch zijn eigenlijke werk is.

Verdienen
De geruchten dat Joling 90.000 euro zou verdienen met zijn vakantiebaan zijn ‘overdreven’, zegt hij. “Dat zou wel erg ruim betaald zijn voor 80 uur radio.” Wat de consequenties van het stoppen zijn voor zijn honorarium is nog niet duidelijk.

“Ik doe tussen 8 en 9 uur wel nog een uur De Waarheid op Radio 538. Maar hoe het wat betreft de andere uren contractueel verder gaat, weet ik nog niet. Daar heb ik het nog niet over gehad.”

Ochtend-dj’s en collega’s van Edwin Evers, Jan Prins en Rick van Velthuysen nemen de ochtendshow nu voor hen rekening. Edwin komt niet eerder terug van vakantie. [Telegraaf/Radio.nl]