Kort media nieuws: dinsdag 30 september 2003

Sky Radio 101 FM, wat vandaag 15 jaar bestaat, geeft wederom 101.000 euro weg aan luisteraars én cricketliefhebbers. Deze week kunnen 101 luisteraars van het station toegangskaarten winnen voor het Power Cricket Event in de Amsterdam Arena op 4 en 5 oktober. De gelukkig prijswinnaars maken daarnaast beide dagen kans op 101.000 euro.

CvdM
Uit onderzoek van het CvdM blijkt dat Nederland 1 het net is met de meeste verstrooiende programma’s naar het naleven van de wettelijke programmavoorschriften. Ned1 besteedde 20,5% van zijn zendtijd aan amusement, het “pretnet” Ned2 12,4% en Ned3 12%. Als geheel voldoet de publieke omroep aan de wettelijk opgelegde programmavoorschriften.

Noordzee
Angry Bytes is door Talpa Radio International gevraagd websites te ontwikkelen voor het binnenkort te starten radiostation in Denemarken op 15 november. De moedermaatschappij van o.a. Noordzee 100.7 FM en Radio 10 FM bemachtigde deze zomer een etherfrequentie in Denemarken die een groot deel van Denemarken gaat bedienen.

Club-DJ
Afgelopen maandagavond maakte Jan Marijnissen zijn debuut als club-DJ. Hij deed dit in theatercafé Bitterzoet in Amsterdam tijdens Verzameld Werk; de avond waarbij bekende Nederlanders voor één keer DJ zijn. De entree-opbrengst van deze avond kwam ten goede aan stichting De Luchtballon, die zich inzet voor jongeren met astma.

Tiel
Het commissariaat voor de media onlangs besloten om aan de stichting Stadsomroep Tiel een uitzendvergunning te verlenen. De omroep zal de naam RTV TIEL krijgen. Wanneer men daadwerkelijk gaat starten met uitzenden is nog niet duidelijk. Men wil eerst starten met televisie uitzendingen om daarna met de radiotak.

Veronica
Aanstaande vrijdag en maandag wordt Adam Curry op Radio Veronica vervangen door Fabienne in ‘Ook Goeiemorgen’. Adam Curry liet vanmorgen weten dat hij voor twee dagen naar Harvard in Amerika moet.

Sport
De Volkskrant meldt deze week dat de nieuwe chef voetbal ‘Arno Vermeulen’ van “Studio Sport” nu al ruzie zou hebben met zijn redactie. Een deel van de redactie is in opstand gekomen het tegen ‘Vermeulens’ plan om ook zelf wedstrijden te verslaan. Volgens de redactie is het aantal van 7 verslaggevers voor 9 voetbalwedstrijden per weekeinde nu al ruim voldoende.

Drama
De dramserie “Dunya & Desie”van de NPS heeft vrijdag op het Nederlands Filmfestival in Utrecht de Zilveren Krulstaart gekregen. De serie ontving de prijs voor het ‘beste scenario voor televisiedrama’ van het afgelopen jaar.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.