Headlines vrijdag 24 oktober 2003 [Deel2]

Spiritualiteitstest
Op zondag 26 oktober wil de KRO het spirituele gevoel van Nederland testen. Marc-Marie Huijbregts onderzoekt die dag de spiritualiteit van bezoekers van het festival KRO Mirakel van de Schoonheid in Nijmegen. Zijn bevindingen zijn ‘s avonds te zien in de Spiritualiteitstest van de KRO (22.15 uur, Ned. 1).

Tineke
Vanaf vrijdag (31 oktober) schuift Tineke Schouten wekelijks “Aan Tafel” bij Conny Kraaijeveld op Radio M Utrecht. Elke vrijdag om 12.00 uur kruipt Tineke in de huid van één van haar typetjes en geeft zij op humoristische wijze haar kijk op actuele onderwerpen.

Veronica
Veronica gaat de tv-programmering vanaf 1 november herschikken. Voortaan worden de programma’s ingedeeld rond thema’s als film en crime. De zender hoopt zo duidelijke kijkersgroepen te bereiken. SBS is tevreden met de kijkcijfers van Veronica. Die zijn in de doelgroep 20-34 jaar met 20% gestegen ten opzichte van voorganger V 8.

NPS
Roger H.L.M. van Boxtel wordt de nieuwe voorzitter van de NPS. Het voornemen tot zijn benoeming is donderdagavond bevestigd door staatssecretaris Medy van der Laan. Roger van Boxtel volgt Ans van den Berg op, die per 1 januari 2004 de voorzittershamer neerlegt na negen jaar NPS bestuur waarvan vier als voorzitter.

Voetbal
Aanstaande maandag is Ruud Gullit te gast in ‘Voetbal Insite’ op RTL 5 tussen 21.00 en 22.00 uur. Presentator Wilfred Genee en vaste gast Johan Derksen praten over allerhande voetbalzaken met de bondscoach van Jong Oranje, bestaande uit voetballers jonger dan negentien jaar. Bovendien blikt Gullit vooruit op de aankomende EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Moldavie, die komende week plaatsvindt.

Glamazine
Een jaar geleden gingen de geruchten al; er werd gepraat en geschreven over het nieuwe glamourtijdschrift, Glamazine. Er kwam een eerste uitgave, maar door allerlei omstandigheden kreeg dit begin geen gevolg. Omdat het idee achter Glamazine wel steengoed was en Glamago niet stuk te krijgen, bleven de plannen leven en niet zonder resultaat. Van het nieuwe maandblad Glamazine liggen vanaf eind december 80.000 exemplaren bij 6800 verkooppunten klaar voor de verkoop. Glamago werkt sinds de zomer van 2003 samen met de Imca Media Groep.

Radio 1
Zeven weken lang reizen radiomaker Chris Bajema en journalist Martijn de Waal langs de Chinese Oostkust van Hong Kong naar Beijing. Vanaf 28 oktober doen zij via Radio 1 en internet verslag en schetsen ze een portret van China aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Welke gevolgen hebben de ingrijpende economische hervormingen van de afgelopen twee decennia op het alledaagse leven van de Chinezen? De reis is live op internet te volgen, op de documentaire website 7wekeninchina.nl.

Jokebox
Vanaf  maandag 3 november van 23.20 uur tot 23.50 uur komt BNN met het nieuwe televisieprogramma Jokebox. Elke aflevering wordt gepresenteerd door een jonge, veelbelovende cabaretier/stand-up comedian, onder wie: Arnoud Kalderway, Thijs van Domburg, Pepijn Gunneweg, Alex Agnew, Ruben Nicolaï, Leon van der Sanden, Harry Glotzbach en Martijn Oosterhuis.

Busje
De nieuwe reportagebus van de lokale radio-omroep Enschede FM is na enige tijd inmiddels compleet en volledig inzetbaar voor locatie-uitzendingen. De omroep heeft wethouder J. Hassink bereid gevonden om zaterdag om 12.30 uur bij het Ei van Ko de reportagebus officieel in gebruik te nemen.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.