Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 13 november

Het best beluisterde radiostation, het snelst groeiende radiostation en de grootste special interest zender hebben vanaf nu hun krachten gebundeld! Sky Radio 101 FM, Radio Veronica en Classic FM bieden vanaf november namelijk iets nieuws: Power Pakketten.

Met deze pakketten is het mogelijk snel, zeer voordelig en gemakkelijk een superhoog campagnebereik in te kopen. Lees verder

SBS Broadcasting heeft over het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 20 miljoen euro. In dezelfde periode van het vorig jaar lag dit nog op nettoverlies van ruim 18,2 miljoen euro, aldus het Scandinavische tv- en radiobedrijf dinsdag nabeurs. Het resultaat over het derde kwartaal van dit jaar is inclusief een investeringswinst (non-cash) van 30,2 miljoen euro. De winst per aandeel is hiermee uitgekomen op 0,64 tegen een verlies per aandeel van 0,70 euro. Lees verder

Wat heeft de Volendamse volkszanger Jan Smit gemeen met het kerkkoor van Schoondijke? Beiden scoren hoog op de lijst van verzoeknummers van Radio Delta, de huisomroep voor ouderen, zieken en gehandicapten in West-Zeeuws-Vlaanderen. Lees verder

KPN introduceert een breedbandportal met films, muziek en televisie. Adsl-abonnees van KPN krijgen korting op de betaalde diensten. De nieuwe site van KPN bevat zowel gratis als betaalde diensten, zo heeft het telecombedrijf woensdag bekendgemaakt. Lees verder

Europese kranten, waaronder de Volkskrant en de Telegraaf, zijn zaterdag niet in Britse kiosken te koop geweest. De distributeurs besloten de bladen niet te verspreiden omdat die aandacht besteedden aan de affaire rond de seksuele geaardheid van kroonprins Charles. Lees verder

Het altijd spraakmakende decembernummer van Playboy verscheen gisteren. Spraakmakend, omdat het nummer traditioneel een onverwachte Nederlandse ster als centerfold heeft. Toch gaat het slecht met de mannenbladen. Lees verder

Premier Balkenende heeft geen spijt van zijn kritiek op programma’s die het Koninklijk Huis bespotten. Hij deed zijn uitspraken ‘vanuit zijn verantwoordelijkheid als minister-president’, zei hij dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Lees verder 

Een radioverslaggever van Radio Rijnmond heeft dinsdag van zijn hoofdredacteur L. Borst een uitbrander gekregen voor een grap over kerstversiering in café De Hemel in Volendam. De verslaggever maakte de opmerking tijdens de wedstrijd Volendam-Feyenoord. Lees verder

Sinterklaas moet zaterdag tijdens de intocht niets hebben van onstuimige reclame-uitingen. Als de camera‘s snorren mag de mijter die de Media Markt zijn klanten dezer dagen meegeeft niet op. In het ergste geval kan het Commissariaat voor de Media het rechtstreekse tv-programma vanuit Zwolle stilleggen als hele hordes kinderen de Media-mijter op hun hoofd hebben. Daarmee valt de actie van de Media Markt, in samenwerking met Philips en De Stentor (die beide achterop het bisschoppelijke hoofddeksel staan), eigenlijk in het water. Lees verder

Morgen gaat een bus met 27 allochtone leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) met drie docenten naar Eindhoven. Zij zijn daar de hele dag in de studio van Omroep Brabant. De regionale omroepen in Nederland houden samen met Mira Media uit Utrecht de regionale ‘Dag van de media’. Mira Media houdt zich speciaal bezig met media voor en door culturele minderheden. Insteek is om meer belangstelling voor journalistiek onder allochtone jongeren te kweken.  Lees verder

De publieke omroepen maken misbruik van het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties (Stifo). De directeur van het fonds, Anna Gerritsma, heeft in de zomer steun gevraagd aan het Commissariaat voor de Media om een onderzoek te verrichten naar malversaties rond de subsidiepot. Dat bevestigde Gerritsma dinsdag. Lees verder