Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Westerloo denkt aan 20% winst voor HMG

Fons van Westerloo is overgestapt van SBS naar HMG zo liet hij op 1 augustus weten. Bij beide bedrijven verdient hij naar eigen zeggen 550.000 euro per jaar. Daarbij komt wel een bonus van HMG, als hij zijn target haalt. Dat hij die haalt, staat voor Van Westerloo wel vast.

Winstmarge van 15 a 20% ?
Een onderneming met een omzet van 300 miljoen euro en een winst van 10 miljoen euro is een slecht geleide onderneming, zo laat de topman weten. Een winstmarge van 15 a 20% moet dan ook mogelijk zijn. Om dit te bewerkstelligen zal Van Westerloo een goede balans zoeken tussen Nederlandse producten en buitenlandse aankopen. De verhouding tussen buitenlands en Nederlands product moet bij de kleinere zenders 60-40 zijn. Verder wordt kritisch naar de technische afdeling gekeken.

Reacties uit de media
Allerlei `kenners` hebben zo hun gedachten over de overstap van Van Westerloo van de ene naar de andere commerciële omroep. Volgens Ruud Hendriks was het doel van Fons `de baas van de publieken worden`. `Zijn lijfspreuk luidt: waar staat geschreven dat je consequent moet zijn`, aldus Ronald van Wechem, oud-directeur van AT5. De overstap heeft Ries Meijer – directeur mediabureau Koblat Media – verrast. `Hij kan nu alleen nog maar verliezen, vooral zijn reputatie`. [Profnews]

Gerelateerde berichten