Headlines dinsdag 30 december

Op 3 januari 2004 geeft de redactie van het Radio 1- programma NOS Langs de Lijn het heft éénmalig uit handen. De uitzending op deze zaterdag (20.00-23.00 uur) wordt dan eenmalig verzorgd door de comedians van ‘Fresh Wagon’.

538
Vanaf 3 januari zal Radio 538 de Smirnoff Experience Radio Show iedere zaterdagnacht tussen 1:00 en 3:00 uur uitzenden in de Partynight. De Smirnoff Experience is een programma van wereldwijde dance events dat is uitgegroeid tot een Radio Show die momenteel in vijf landen te horen is.

Rijnmond
Het bestuur en de directie van RTV Rijnmond hebben maandag laten weten dat zij met de heer L. Borst een overeenkomst bereikt hebben m.b.t. de beëindiging van zijn dienstverband. RTV Rijnmond zal in de komende maanden een ingrijpende reorganisatie ondergaan onder een nieuwe leiding.

Casa Luna
De NCRV presenteert vanaf vijf januari 2004 Casa Luna, een nieuw informatief programma dat elke werkdag tussen 00.00 en 02.00 uur via Radio1 wordt uitgezonden. Casa Luna is een journalistiek programma, maar wel aangepast aan het nachtelijk uur. De dag wordt nabeschouwd, met een persoonlijke insteek en we proberen een huiselijke en rustige sfeer te creëren.

Radio 1
Met de komst – per maandag 5 januari 2004 –  van de presentatoren Bert van Slooten en Ron Linker als vaste ‘stemmen’ van het Radio 1 Journaal, is de ‘horizontale presentatieploeg’ van dit NOS Radio-programma weer compleet.

Nieuwjaarsconcert 1
Op 2 januari zendt de NCRV om 21.00 uur via Ned1 voor de tweede keer de registratie uit van het Nieuwjaarsconcert dat de Jostiband op 11 december 2002 gaf in Rotterdam Ahoy’. Het concert werd gegeven in samenwerking met een aantal grote nationale artiesten, zoals Ruth Jacott, Acda & De Munnik, Karin Bloemen, Frans Bauer en Cor Bakker en Combo.

Nieuwjaarsconcert 2
NOS Actueel zendt donderdagochtend 1 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert uit (11.15-13.25 uur) op Nederland 2. Het concert in Wenen zal in het teken staan van de 200e geboortedag van vader Johan Strauß op 14 maart van het komend jaar.

Canal+
In oktober 2003 is Diederik J. Zunneberg benoemd tot Managing Director ad interim van CANAL+ Services B.V. De ad interim benoeming is nu omgezet in een reguliere aanstelling tot Managing Director van CANAL+ Services BV.

Daphne
Schrijfster en  tv-presentatrice Daphne Deckers zal op werkdagen tussen 6.00 en 10.00 uur Gordon vervangen op Noordzee FM vanaf vrijdag 2 januari tot en met vrijdag 9 januari. Daarna zal Gordon het weer overnemen, die dan terug is van zijn vakantie.

Jeugd
Zaterdagavond 27 december heeft een record aantal kijkers naar het NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht gekeken. Gemiddeld 927.000 kijkers van 6 jaar en ouder keken naar het programma via Ned 3. De uitzending bereikte een kijkdichtheid van 63 %. Dit betekent dat 6 van de 10 televisiekijkers in Nederland van zes jaar en ouder tussen 18.49 en 19.27 uur hadden afgestemd op het NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht.

Go West
TV Flevoland brengt vanaf maandag 5 januari een nieuwe 13-delige serie: Go West. In deze serie volgt programmamaker Bart Coenders het wel en wee van Flevolanders in Noord-Amerika en Canada om 17.47 uur, direct na het nieuws, en wordt elk half uur herhaald.