Search
Close this search box.

Headlines: vrijdag 19 november (2)

Journalist Frenk van der Linden geeft in Mediazaken op BusinessNieuws Radio zaterdag en zondag om 15.00 uur uitleg over zijn oproep om de omroepen van Nederland 3 te laten fuseren. Hij schreef hierover een brief aan de top van de publieke omroep samen met een aantal prominente programmamakers van Nederland 3.

Rijnmond
Radio Rijnmond zendt tussen 18 en 31 december de Top 200 van de afgelopen 20 jaar uit. De 200 populairste platen van de afgelopen 20 jaar uitgezocht door de luisteraars van Radio Rijnmond zijn dan elke dag tussen van 11.00-13.00 uur te horen, dus ook tijdens de kerst.

BNN
Op dinsdag 4 november gaf de Amerikaanse zangeres Alicia Keys speciaal voor BNN PopSecret een geheim optreden in nachtclub Panama in Amsterdam. Op maandag 22 december van 22.55 uur tot 23.20 uur is bij BNN op Nederland 2 een registratie van dit mini-concert te zien.

Olav
Olav Mol heeft woensdag zijn driejarig contract getekend bij SBS Broadcasting. De populaire commentator gaat voor het bedrijf commentaar leveren tijdens de Formule 1-uitzendingen. Op de zaterdagmiddag geeft Olav Mol op SBS 6 live commentaar bij de kwalificatieraces en zondag becommentarieert hij de race.

Xander
Popzanger Xander de Buisonjé speelt op vrijdag 2 januari een gastrol in de AVRO-dramaserie serie Wet & Waan. In deze aflevering, getiteld Fan van het Jaar, is hij de beroemde popster Xander die een echtpaar heeft aangeklaagd wegens stalking. Behalve Xander de Buisonjé worden in deze aflevering ook gastrollen vertolkt door Gijs Scholten van Aschat en Betty Schuurman.

Catweazle
Van 22 december 2003 t/m 2 januari 2004 zal de NPS dagelijks om 9.50 uur een herhaling uitzenden van de serie Catweazle op Z@ppelin. Catweazle is een oude eenzame tovenaar uit het jaar 1096 die probeert een nieuwe toverspreuk hem te laten vliegen. Er gaat iets fout en hij wordt dan door de tijd heen geslingerd naar de twintigste eeuw.

Beau
In het media programma Storing van BNN op Radio1 liet Beau van Erven Dorens weten dat hij in januari 2004 twee weken lang op Yorin FM de ochtendshow gaat presenteren tussen 7 en 10.

lokaal
De lokale radiozender Omroep Tholen zendt op eerste en tweede kerstdag non stop kerstmuziek uit. (48 uur). Hiermee is Omroep Tholen de enige radio zender in Nederland die alleen maar kerstmuziek uitzendt.

Top 100
Omroep Flevoland brengt tijdens de feestdagen een aantal bijzondere programma’s. Zo is op tweede kerstdag op Radio Flevoland vanaf 9.00 uur de Album Top 100 te horen. Dit is een overzicht van de best verkochte albums aller tijden.

BuZz
BuZz maakt zondag bekend welke studentenvereniging zich de Studentenvereniging van het Jaar mag noemen en met de lelijkste beker van Nederland huis mag. BuZz wordt zondag gepresenteerd door Marc de Hond en is te beluisteren van 18.00 tot 20.00 op Radio3FM.

Show
Op woensdag 24 december, tussen 19.25 en 19.55 uur, brengt SBS 6 in ‘Show van Nederland’ een ‘Thuis Bij’ special. De afgelopen weken keek het programma ‘Show van Nederland’ elke werkdag rond in de privé-domeinen van vaderlandse artiesten en andere bekende Nederlanders. Op kerstavond is het tijd voor een overzicht van de leukste fragmenten.

Gold
Van zaterdag 27 december tot en met dinsdag 31 december staat Radio 10 Gold vijf dagen lang geheel in het teken van de 60’s & 70’s met uitsluitend de grootste hits uit de 60’s & 70’s

538
Het radiospelletje Wie Wat Waar in het Radio 538-programma van Tim Klijn staat volgende week in het teken van War Child. Bekende Nederlanders spelen iedere middag tussen 12 en 2 het bekende spel. De opbrengst van de week komt geheel ten gunste van War Child.

Veronica
Op 25 december om 20.30 uur zal Veronica onder de titel ‘Our Son Michael Jackson’ een exclusief interview met de ouders van Michael uitzenden. Ze praten ondermeer over zijn arrestatie en de recentelijke aanklachten tegen hun zoon Michael Jackson. In het programma ‘Rijk en Beroemd: Michael Jackson’, om 21.30 uur staat Michael Jackson zelf ccentraal.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.