Jeroen van Inkel definitief naar Radio Veronica [Update]

Jeroen van Inkel maakt definitief de overstap naar Veronica. De huidige 538 DJ gaat een programma presenteren op de nieuwe zender van Sky Radio. Het vertrek van Van inkel is zojuist bevestigd. Het contract met Veronica is nog niet getekend. Hoe hoog de afkoopsom is, en of Van Inkel zelf een deel van het bedrag moet betalen, kan Harding niet zeggen. Of Adam Curry de ochtendshow op Veronica blijft doen is nu niet meer zeker.

Eind juli gaf Van Inkel al aan dat hij liever naar Radio Veronica ging, maar Radio 538 wilde hem niet laten gaan. Het gevolg was veel juridisch getouwtrek, resulterend in een kort geding dat vlak voor de zitting door Van Inkel werd ingetrokken. Eind november meldde Van Inkel zich ziek bij Radio 538.

Jeroen van Inkel gaat hiermee onder andere Rob van Someren, Ferry Maat en Bart van Leeuwen achterna, die al eerder naar Veronica vertrokken. Jeroen van Inkel zal waarschijnlijk bij Veronica een meerjarig contract tekenen. Hiermee is hij weer terug bij Veronica, waar hij enkele jaren geleden stopte om naar Radio 538 te kunnen gaan.

Van Inkel werkte sinds de start van zijn carriere bij het publieke Veronica. Vlak voordat Veronica commercieel ging, maakte hij al de overstap van HitRadio 1224. Volgens het interview dat toen, overigens niet tot amusement van het CvdM, op Radio 3 werd uitgezonden, kon hij niet wachten om radio te mogen maken op de commerciele zender.

HitRadio 1224 (Holland FM) werd op 1 september 1995 HitRadio Veronica, waar Van Inkel dagelijks Rinkeldekinkel presenteerde. In 2000 vertrok Van Inkel bij de Holland Media Groep om naar Radio 538 te kunnen gaan. Daar presenteerde hij dagelijks tussen 16.00 en 19.00 uur zijn programma en was hij onderdeel van het ‘dreamteam’. Samen met Edwin Evers, die rond hetzelfde tijdstip werd binnengehaald door toenmalig 538 directeur Erik de Zwart, moest hij het marktaandeel van de zender verhogen. Sinds de komst van Evers en Van Inkel is het marktaandeel van Radio 538 gestegen van zes naar ongeveer elf procent.

De geruchten over een mogelijke overstap gingen al geruime tijd. Afgelopen week gaven zowel Radio 538 als Sky Radio/Veronica nog aan niets van de overstap te weten, nadat deze site, aan de hand van meerdere betrouwbare bronnen, de mogelijke transfer maanden geleden had gemeld.

Van Inkel stond oorspronkelijk nog onder contract tot april 2005. Met de overstap laat Van Inkel een gat achter in de programmering van Radio 538. Voorlopig wordt het programma van Van Inkel waargenomen door Dennis Ruyer. De net aangestelde program director Niels Hoogland, die de eveneens naar Veronica vertrokken Uunco Cerfontaine opvolgt, mag nu op zoek naar een vervanger voor Jeroen van Inkel. Waarschijnlijk blijft dit Dennis Ruyer.  [Radio.nl]