Headlines uit de krant: zaterdag 3 januari 2004

De jury van tv-talentenjacht Idols (RTL4) houdt zich in de tweede reeks van de show die zaterdag begint niet meer in. ,,Tijdens de eerste editie wisten ze niet waar ze aan begonnen, maar nu wel”, aldus jurylid Edwin Jansen. ,,Bij slechtere kandidaten ben ik daarom nog strenger geworden.

De kritiek die ik lever zou ik zelf niet hard noemen, maar het was wel recht voor z’n raap.” Lees verder

Onder grote publieke belangstelling is Rob Out, bij leven al legendarisch als mr. Veronica, op Oudejaarsdag in Blaricum begraven. De kist werd gedragen door goede vrienden, zoals Lex Harding, Jaap Buijs en Jan Moriën, en familieleden. Vooraf was een rouwdienst gehouden in de St. Jan Basiliek in Laren. Lees verder

Een experiment met een dronken presentator en beschonken gasten en publiek in het dagelijkse Belgische praatprogramma ‘De Laatste Show’ heeft tot forse kritiek van verenigingen van geheelonthouders en hulpverleners geleid. Lees verder

Jamai is de grote verliezer van het tv-programma World Idol: hij eindigde gisteravond op de 11de en laatste plaats. Kurt Nilsen uit Noorwegen, loodgieter van beroep, ging er in Londen met de hoofdprijs vandoor. Lees verder

Alex Engbers (44) is per 1 januari benoemd tot hoofdredacteur van De Stentor, de verzamelnaam voor een aantal regionale dagbladen in Gelderland en Overijssel. Dat heeft uitgever Wegener vrijdag bekendgemaakt. Lees verder 

In de wereld zijn vorig jaar 36 journalisten omgekomen tijdens of om hun werk gedood. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2002, toen het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) er negentien telde. Lees verder

Nederlanders zijn in het afgelopen jaar weer meer televisie gaan kijken. In 2003 zat de Nederlander gemiddeld 187 minuten per dag voor de buis. Dat is 9 minuten meer dan in het jaar ervoor. Kijkcijfertopper is traditioneel voetbal, blijkt uit het jaaroverzicht dat de stichting KijkOnderzoek vrijdag heeft gepubliceerd.  Lees verder 

De Amerikaanse filmindustrie neemt meer maatregelen tegen mensen die in bioscoopzalen proberen de film op hun videocamera op te nemen. Overtreders in staten als Californië en Ohio kunnen zelfs worden gearresteerd. Dat heeft de Britse omroep BBC vrijdag gemeld. Lees verder