Reuters-fotograaf wint Zilveren Camera

Jerry Lampen heeft de Zilveren Camera 2003 gewonnen. De fotograaf van het Britse persbureau Reuters won met zijn foto van een jonge Iraakse vrouw die met een kind onder de armen de rokende stad Basra ontvlucht. De foto won ook in de categorie buitenlands nieuws.

Lampen, die vanuit het Reuters-kantoor in Amsterdam regelmatig naar oorlogsgebieden afreist, werd ook uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar. Hij volgt daarmee ANP-fotograaf Robin Utrecht op.

In de categorie binnenlands nieuws won een foto van Gerard Til met daarop FNV-voorzitter De Waal en premier Balkenende voorafgaand aan het Najaarsoverleg. Een afbeelding van het lijsttrekkersdebat tussen Balkenende en PvdA-leider Bos werd de beste foto in de categorie politiek nieuws. De foto is gemaakt door Pim Ras van het Algemeen Dagblad. [Novum]

Gerelateerde berichten