Headlines uit de krant: dinsdag 17 februari

De fanclub van nieuwslezer Philip Freriks is opgeheven. Dat heeft voorzitter Theo van Drunen maandag gezegd. De reden is dat de zes jaar oude fanclub een conflict heeft met Freriks. Eind 2001 botsten de NOS-coryfee en zijn fans voor de eerste maal.

De fanclub werd vriendelijk doch dringend verzocht de domeinnaam philipfreriks.nl af te staan, omdat het impresariaat van de nieuwslezer het internetadres wilde gebruiken ter promotie van een theatertoer. Na een financiële vergoeding stond de fanclub de domeinnaam af en kwam er een nieuwe fansite. ,,De relatie raakte daardoor bekoeld”, aldus Van Drunen. Lees verder

Patapoe
Over het mogelijk verplaatsen van apparatuur worden geen mededelingen gedaan, maar ‘multirationeel radiostation Patapoe’ geeft de strijd niet op, laat het door de overheid achtervolgde station weten. Het Agentschap Telecom, – een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, dat onder meer de verdeling van etherfrequneties controleert – doet verwoede pogingen Patapoe (97.2 FM, Amsterdam) uit de lucht te halen. Het agentschap wist vorige week de apparatuur niet te vinden op het adres waar de radio gevestigd zou zijn en dat de radiomakers voor de buitenwereld geheim willen houden, maar verzekerde terug te komen om het hele gebouw ondersteboven te halen, aldus woordvoerder Pieter van Patapoe. Lees verder

Noordzee
Sjaak Bral is vanaf 1 maart elke werkdag te beluisteren op Noordzee FM in zijn eigen nieuwe lunchprogramma ‘Broodje Bral’. Kan dat er nog bij in de overvolle agenda van de cabaretier, columnist, tv-maker en gelegenheidspresentator? Lees verder 

Radio 2
Bij Radio 2 kunnen ze geen genoeg krijgen van hits uit de oude doos. De Top 2000 is nog maar net achter de rug of de zender stort zich al weer in de Week van de Jaren ’60. Sixties-grootheden als the Doors, Led Zeppelin, Boudewijn de Groot, the Beatles en the Beach Boys, die ook hoge gooien in de Top 2000, liggen klaar om opnieuw de draaitafel op te gaan. Lees verder 

Omroeporkesten
Als het aan de omroepverenigingen ligt, wordt het Radio Kamerorkest opgeheven. Een voorstel van deze strekking is ingediend bij het bestuur van de Publieke Omroep, dat zich morgen hierover uitspreekt. Daarna zal staatssecretaris Van der Laan van Cultuur het voorstel beoordelen samen met andere plannen voor de door het rijk opgelegde bezuiniging bij de omroepen. Lees verder

Plaat
De Britse platenfirma EMI heeft stappen ondernomen tegen de verkoop van een remix van het legendarische White Album van de Beatles met The Black Album van rapper Jay-Z. De CD is inmiddels uit de schappen gehaald, maar via internet nog altijd volop verkrijgbaar. Lees verder

Songfestival
De NOS is niet gelukkig met een voorstel van de organisatie van het Eurovisie Songfestival over de nieuwe opzet van dit liedjesfestijn. Wegens het toenemende aantal Europese lidstaten is het evenement dit jaar opgedeeld in een voorronde op 12 en een finale op 15 mei in het Turkse Istanboel. Dit is gebeurd om de tv-uitzending niet te lang te laten worden. Lees verder 

Harderwijk FM
Geen vluggertjes, geen haastwerk. Bij het nieuwe radiostation Harderwijk FM gaan de makers niet over een nacht ijs. Bijna 3,5 jaar wordt inmiddels toegewerkt naar een volledig programma. Geduld is een schone zaak, weet voorzitter Martijn Mast. In 2000 startten de voorbereidingen voor het station. September 2003 was de eerste uitzending. En het zal nog wel enige tijd duren voordat alle programma‘s draaien. Lees verder

Publiek
De branchevereniging van uitgevers in Europa (EPC) vreest dat de Europese Commissie binnenkort minder streng zal kijken naar mogelijke staatssteun aan publieke omroepen. Lees verder

Media
Bij hypes rennen media te veel achter elkaar aan zonder eerst de feiten te onderzoeken, meent mediasocioloog Peter Vasterman. Halve waarheden worden voor waar aangenomen en dat leidt volgens hem tot onzorgvuldige en eenzijdige berichtgeving, ongenuanceerde dreigingsbeelden, onnodige verontrusting bij het publiek en onbezonnen reacties bij overheden. Lees verder

AT5
Mediawethouder Hannah Belliot (PvdA) wil D66-staatssecretaris Medy van der Laan van Cultuur inschakelen als de impasse over de fusie tussen stadszender AT 5 en RTV Noord-Holland blijft bestaan. De provinciale zender noemde een compromis tussen gemeente en provincie over de fusie vorige week ‘onaanvaardbaar’. Lees verder

BBC
De Britse regering overweegt de BBC op te breken en de onafhankelijke status van de omroep op te heffen. Het plan zou het gevolg zijn van de bittere ruzie die de regering vorig jaar uitvocht met de BBC en die een tragische climax bereikte met de dood van wapendeskundige David Kelly. Lees verder

Patty
René Muthert, de ex-man van Patty Brard, treedt weer in de openbaarheid. De zanger geeft op 27 februari in Stadskanaal zijn eerste concert sinds Patty Brard in het programma Patty’s Posse ruzie maakte met haar ex. Lees verder

Publiek
De branchevereniging van uitgevers in Europa (EPC) vreest dat de Europese Commissie binnenkort minder streng zal kijken naar mogelijke staatssteun aan publieke omroepen. De EPC stelde in een persbericht dit weekeinde dat de Commissie, het dagelijks EU-bestuur, werkt aan een regeling waarbij bedrijven die openbare diensten verrichten, de controles ontglippen. Lees verder

Gerelateerde berichten