Headlines uit de krant: maandag 16 februari

RTV Noord-Holland weigert samenwerking met de noodlijdende stadszender AT5. Een compromisvoorstel van de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland is door de provinciale zender afgewezen. Stadszender AT5 draait nu op een subsidie van de gemeente en eigen inkomsten uit reclame en werk voor derden.

De bijdrage van de gemeemte (anderhalf miljoen euro) stopt eind dit jaar. AT5 is er niet in geslaagd financiers te vinden om het gat te dichten. Door samenwerking met RTV Noord-Holland zou zes miljoen euro provinciale subsidie beschikbaar komen. Lees verder

Publiek
De branchevereniging van uitgevers in Europa (EPC) vreest dat de Europese Commissie binnenkort minder streng zal kijken naar mogelijke staatssteun aan publieke omroepen. De EPC stelt dat de EC werkt aan een regeling waarbij bedrijven die openbare diensten verrichten, de controles ontglippen. Lees verder

RTV-West
Het voortbestaan van de regionale omroep RTV West is uiterst onzeker geworden. Als de stadsregio Haaglanden en de gemeente Den Haag voor de cruciale vergadering van de Provinciale Staten van Zuid-Holland op woensdag niet met harde financiële toezeggingen komen, dreigen de statenleden een eind te maken aan de omroep. Lees verder

Curry
Discjockey en vliegende zakenman Adam Curry was deze week in Wamel om vijftien pilotenjacks op te halen. Curry neemt de jacks mee naar Irak, waar hij van 16 tot en met 20 februari vanuit Camp Smithy dagelijks radiouitzendingen gaat maken voor Radio Veronica. Lees verder

NoordzeeFM
Gouwenaar P. Veugelers heeft deze week na maanden aandringen alsnog de geldprijs gekregen die hij vorig jaar oktober won met een sms-spel van radio Noordzee FM won. Lees verder

Oplichting
Het voortbestaan van de lokale omroep Altena FM is niet in gevaar. Dat stelt de Stichting Aalburg Lokaal. Toch voelt ze zich gedwongen aangifte te doen tegen het voormalige bestuur wegens oplichting, fraude en valsheid in geschrifte. Oud-voorzitter en oud-eigenaar G. van de Werken spreekt van pure zwartmakerij door zijn opvolger R. Prijs. Volgens hem is dit een actie van een gefrustreerd iemand, wiens omroep in zwaar weer verkeert. Lees verder 

Golfbreker
De Regionale Omroepvereniging De Golfbreker is boos op Omroep Amersfoort omdat deze het Seniorenjournaal zonder overleg van teletekst heeft gehaald. J. Stribos van De Golfbreker vraagt hiervoor aandacht in een brief aan de gemeenteraad. Lees verder

Oscar
De baas van de Oscaruitreikingen, Frank Pierson, is tegen plannen van de televisiezender ABC om de rechtstreekse uitzending van het Oscargala dit jaar met vijf seconden te vertragen. ABC wil daarmee voorkomen dat de kijkers op 29 februari onverwacht worden geconfronteerd met bijvoorbeeld een blote borst, zoals onlangs op de Amerikaanse buis bij Janet Jackson. Lees verder

Lokaal
Het bestuur van de lokale omroep Valkenswaard is weer compleet. Het voldoet daarmee aan alle eisen van de mediawet. De Valkenswaardse omroeporganisatie krijgt daardoor weer voor vijf jaar zendtijd. De voltallige gemeenteraad heeft donderdagavond in de raadsvergadering een positief advies uitgebracht. De Valkenswaardse bevolking is immers voldoende vertegenwoordigd in het bestuur. Lees verder

Donateur 
Omroep Tholen wil per 1 maart met een nieuwe programmering komen en eind februari gaat de donateursactie van start. Van het opheffen van de omroep is geen sprake meer. „Wat dat betreft is alle kou uit de lucht“, zegt voorzitter E. Tichem van Omroep Tholen. „Er is een nieuwe stichtingsraad, een nieuw bestuur en we maken veel nieuwe plannen.“ Lees verder

Datingshow
Een datingshow op televisie waarin werkzoekenden zich presenteren aan werkgevers. Dat is een van de initiatieven waarmee de VVD in Provinciale Staten de fors toenemende werkloosheid in Limburg te lijf wil. Volgens Statenlid V. Zwijnenberg is de tijd van praten en nota’s schrijven namelijk voorbij en moet het provinciebestuur overgaan tot concrete actie. Lees verder