Search
Close this search box.

Veronica-voorzitter van der Reijden legt zijn taken neer (update)

De Voorzitter van de vereniging Veronica “van der Reijden” heeft vanmiddag na aanleiding van alle commotie besloten een deel van zijn taken nu al neer te leggen. Per 1 september zou J. van der Reijden als voorzitter namelijk pas echt stoppen.

Wegens de mislukte onderhandelingen met SBS is zijn positie zo onhoudbaar geworden volgens de vereniging, dat hij daar alvast een voorschot op neemt.

De vereniging Veronica wilde namelijk een nieuwe start maken van Veronica als televisiezender op het huidige kanaal van V8 wat overigens nu van SBS is. Maar de nieuwe start ging niet door omdat bijde partijen er niet uitkwamen, de waarde van het merk Veronica stond centraal ter discussie waar men niet uit kwam. De vereniging bezit op dit moment een uitgeverij, een internetbedrijf, een lithobedrijf, een ontwerpstudio en KINK FM.

Het mogelijke voortbestaan van het Veronica blad is ook vrij onzeker geworden aangezien Veronica niet meer uitzendt. Hierdoor zou de kans groot zijn dat men nu de rechten zou kunnen verliezen om omroepgegevens te krijgen van de publieke omroepen. Hierover is tot nu toe nog geen beslissing genomen.

Eerder deze week kwamen berichten naar buiten dat de ondernemingsraad het vertrouwen in Van der Reijden zou hebben opgezegd. Volgens een persbericht ,,dreigde er in bestuurlijk opzicht een impasse te ontstaan in de verdere uitbouw van Veronica”. Om dat te voorkomen doet Van der Reijden een stapje terug

Het bestuur wil nu zeer snel een goede opvolger voordragen. Een tijdelijke vervanger is oud-HMG-directeur W. van der Meer. Momenteel blijft het moeilijk te zeggen of Veronica ooit nog op het scherm of in de ether terugkeert. In ieder geval is kinkFM, het kleine broertje nog steeds landelijk te beluisteren via alle kabelstations van Nederland, en er is nog een steeds een goedlopende internet site te vinden op www.veronica.nl. (M)