Zoek
Sluit dit zoekvak.

Redding Radio TV West lijkt nabij

Een meerderheid van de Provinciale Staten lijkt alsnog voor redding van Radio TV West te gaan stemmen. De fracties van CDA, PvdA, Groen Links en SP zullen volgens RTV West het voorstel van gedeputeerde Van Heijningen om de omroep met een achtergestelde lening van 3,7 miljoen euro in de lucht te houden naar alle waarschijnlijkheid steunen.

De partijen zouden de toezegging die de gemeente Den Haag deed voor een bijdrage aan het reddingsplan voldoende vinden. Na de commissievergadering van vrijdag leek het er op dat een meerderheid van de Provinciale Staten voorstander was van het laten doorgaan van Rijnmond en een faillissement van West, omdat de gemeente Rotterdam geld had toegezegd en Den Haag achterbleef. Woensdag valt het definitieve besluit over de toekomst van beide omroepen. Gedeputeerde Van Heijningen benadrukte dinsdag tijdens een persconferentie vast te houden aan zijn voorstel om zowel Radio TV West als RTV Rijnmond te redden omdat het op termijn voordeliger zou zijn beide omroepen overeind te houden.[Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten