Edwin Evers trekt meeste luisteraars

Radio 538 dj Edwin Evers is onder jongeren de populairste ochtend dj van Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd gehouden door de site tvformats. Rob Stenders, momenteel nog werkzaam bij Radio 3FM, staat tweede, gevolgd door Adam Curry van Radio Veronica en Gordon van Noordzee FM.

Edwin Evers had onder jongeren tussen 20 en 34 jaar een marktaandeel van 26,2 procent; tegen 20,5 procent voor Rob Stenders. In januari-februari vorig jaar was Stenders nog de populairste dj met 27 procent marktaandeel. Volgens onderzoek is de populariteit van Adam Curry gestegen door zijn trip naar Irak, waar hij uitzendingen verzorgde en gesprekken had met de Nederlandse militairen.

Radio 538 blijft tussen 7 en 19 uur onder jongeren de grootste radiozender van Nederland met 21,8 procent marktaandeel. Het marktaandeel van Radio 3FM is afgenomen tot 17 procent. Yorin FM komt niet op het lijstje voor. [Novum/K.v.S./Radio.NL]