Geen uitstel voor Fortuyn omroep

Omroepvereniging W.S.P. Fortuyn krijgt geen uitstel voor het indienen van haar ledenbestand. Het AVRO-radioprogramma Antenne 2 onthulde dat staatssecretaris Van der Laan (Cultuur) de voorgenomen afwijzing komende week zal bekrachtigen. Daarmee valt vooralsnog het doek voor de fortuynistische omroep, die nu zeker niet vóór 2010 tot het bestel zal kunnen toetreden.

Vorige week werd bekend dat Omroepvereniging W.S.P. Fortuyn om uitstel van de peildatum van 1 maart 2004 had gevraagd om zo alsnog aan 50.000 leden te komen. Het ministerie van OCenW ziet men echter geen reden om één omroep uitstel te verlenen. Het verplaatsen van de datum voor alle aanvragers is ondoenlijk, omdat de erkenningsprocedure vóór 1 juni moet zijn afgerond. In Antenne 2 betitelde een woordvoerder de ledenverificatie als “a hell of a job.”

Wél uitstel voor MAX
De deadline werd al twee keer verschoven: eerst door een wettelijke vervroeging (van 1 juli naar 1 januari) en later, na protesten van ouderenomroep MAX, naar 1 maart. Dankzij dit uitstel wist MAX eind januari het 50.000e lid aan zich te binden. DeNieuwe Omroep-Nútopia haalde de grens naar eigen zeggen pas in de laatste week van februari. Naast Omroepvereniging W.S.P. Fortuyn heeft geen andere omroep nu om verschuiving van de peildatum gevraagd.

50.000 leden alléén zijn overigens niet voldoende om het bestel in te komen. Op basis van een inhoudelijke toets zal de staatssecretaris van Cultuur besluiten wie als omroep van start mag.[Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten