Headlines uit de krant: vrijdag 26 maart

Vanaf vandaag is het mogelijk om via de site Download.nl legaal muziek te downloaden. Ilse Media, eigenaar van de site, biedt diverse mogelijkheden: van het eenmalig online beluisteren van muziek voor een bedrag van één eurocent tot het downloaden van een track die op cd te branden is.

De laatstgenoemde mogelijkheid kost tussen de 0,99 euro en 1,39. Een derde mogelijkheid is het zogenaamde ‘huren’ van muziek. De nummers zijn 12 maanden lang af te spelen vanaf de eigen harde schijf. Lees verder

Marco
De Spaanse downloaddienst WebListen biedt de nummers van de nieuwe dvd van Marco Borsato illegaal aan. Dat stelt Universal Music, de platenmaatschappij van Marco Borsato. “We hebben geen contract met WebListen”, stelt Ria Makker, woordvoerster van Universal Music. De Spaanse muziekdienst WebListen is erg populair. Al in 1998 maakte het bedrijf afspraken met de Spaanse auteursrechtenorganisatie over het aanbieden van muziek via internet. Sindsdien biedt WebListen een uitgebreide muziekcatalogus aan. Lees verder

Kopspijkers
Deze week is Kopspijkers weer terug op de buis. Jack Spijkerman en het beroemde kopspijkerspel zijn er nog, maar voor de rest is alles veranderd. Kopspijkers heeft vanaf komende zaterdag een geheel nieuwe opzet. Met uitzondering van het Kopspijkerspel is alles veranderd, meldde presentator Jack Spijkerman. “In het programma gaan we de balans van de afgelopen week opmaken en bepalen we wat echt nieuw was in die week. Hierbij schromen we niet het nieuwe beleid van minister Verdonk tegenover een nieuwe flesopener te zetten”, zegt Spijkerman. Lees verder

Idols
Idol Frank de Graaf breekt misschien niet door als zanger, maar gaat het door zijn ‘Idols’-deelname vermoedelijk wel maken als acteur. Megasoap ‘ Goede Tijden Slechte Tijden’ heeft belangstelling voor de kanjer, en het is ook waarschijnlijk dat hij binnenkort te zien is in de multimediasoap ‘ Jong Zuid’. Lees verder

Sport
Oud-wielerprof Maarten Ducrot (45) wordt co-commentator bij NOS Studio Sport. Samen met Mart Smeets, Herbert Dijkstra en Jean Nelissen gaat hij wielerbeelden van commentaar voorzien en volgt daarmee Erik Breukink op, die de nieuwe ploegleider van de Rabobank-wielerploeg is. Lees verder

Friends
Vanaf maandag 29 maart kunnen liefhebbers van de komedieserie Friends hun hart weer ophalen. De zender Net 5 start dan namelijk met de herhalingen van het allereerste seizoen. Lees verder

PCM
Uitgever PCM heeft vorig jaar weer winst gemaakt. Het bedrijf behaalde een nettoresultaat van 8,7 miljoen euro. In 2002 werd nog een verlies gemaakt van 9 miljoen euro. De omzet daalde met 6,9 procent naar 649,7 miljoen euro, aldus de uitgever van onder meer de landelijke kranten de Volkskrant en het Algemeen Dagblad bij de presentatie van de jaarcijfers. Lees verder

Media
Paul Cliteur zal voortaan omstreden onderwerpen uit de weg gaan en minder optreden in de media. Hij doet dat na ‘demoniserende’ kritiek van andere columnisten en officiële instanties. Ook de publicatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) over de invloed van opiniemakers op het werven voor de jihad, de islamitische heilige oorlog, heeft Cliteur aan het twijfelen gebracht of het wel verstandig is met zijn omstreden meningen naar buiten te treden. Lees verder

Voetbal
Jaloezie, winkelen, eenzaamheid en vooroordelen: dat zijn de onderwerpen die Nada van Nie volgens de inleiding van het programma Mijn leven als voetbalvrouw (SBS6) openhartig aan de orde zal stellen bij Angela Kluivert, Bartina Koeman, Lia Witschge, Estelle Gullit, Sylvie Meis en andere spelersvrouwen. Ze willen wel praten met Nada, die zelf getrouwd is met Brian Roy. Lees verder