Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 3 maart

De Amsterdamse televisie-omroep AT5 heeft concrete plannen om in Alkmaar een eigen vestiging te beginnen voor uitzendingen voor Noord-Holland-Noord. Hoofdredacteur E. van Zwam wil daarmee de vleugels uitslaan over de rest van de provincie, al dan niet samen met de regionale omroep RTV Noord-Holland.

,,Als het niet linksom kan, doen we het rechtsom.” In het bedrijfsplan ‘Televisie op maat voor Noord-Holland’ schetst AT5 hoe de programmering vanuit Alkmaar eruit zou kunnen zien. Elke avond wil de zender vier keer een kwartier nieuws presenteren uit de Kop van Noord-Holland. Daarnaast wil de omroep ook eigen vestigingen oprichten in Haarlem, Hilversum en wellicht ook Almere. Lees verder

SBS
SBS Broadcasting heeft in 2003 een nettowinst geboekt van 30,2 miljoen euro tegen een nettoverlies van 35,7 miljoen euro een jaar eerder. De winst per aandeel komt daarmee uit op 1,05 euro versus een verlies per aandeel van 1,25 euro. De omzet beloopt 581,7 miljoen euro, waar dat in 2002 510,8 miljoen euro was. In de nettowinst over 2003 is een investeringswinst opgenomen van 29,2 miljoen euro als gevolg van de Veronica-transactie die op 1 september 2003 werd afgerond. Lees verder

Mol
Het was even slikken voor SBS 6 en Olav Mol. Jos Verstappen niet in de Formule 1, uitgerekend in een seizoen waarin de tv-zender fors wilde uitpakken met de net verworven rechten. Met propagandist Olav Mol. Lees verder

Misdaad
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het sportief dat de Utrechtse politiekorpschef Peter Vogelzang excuses aanbiedt voor gemaakte fouten in de Baarnse moordzaak. Vogelzang geeft toe dat de journalist onvoldoende is betrokken bij het onderzoek en belooft beterschap. Lees verder

Spot
Conducteurs en machinisten zijn woedend over het nieuwe tv-spotje dat de Nederlandse Spoorwegen vanaf vandaag uitzenden. In de reclame, die reizen in daluren aanprijst, laten personen moedwillig spoorbomen zakken door kortsluiting te veroorzaken. Volgens de ondernemingsraad van NS Reizigers zetten de beelden aan tot vandalisme. Lees verder

Lokaal
De Stichting Lokale Omroep Heumen verliest per 1 april twee vaste betaalde krachten. Dat betekent dat de lokale omroep Unique FM en de kabelkrant het voortaan moet zien te rooien met alleen vrijwillige medewerkers. Beide radiomedewerkers waren gedetacheerd via de Nijmeegse stichting Uitzicht. Een van hen is vanaf volgende maand als conciërge in Nijmegen actief. De andere radioman raakt zijn gesubsidieerde baan kwijt door een maatregel van de gemeente Nijmegen. Lees verder

Piraat
De Maten moet het voorlopig doen zonder de illegale zender De Maten Radio. De etherpiraat is zondagmiddag uit de lucht gehaald. DMR zond de laatste vier maanden 24 uur per dag uit. Naast muziek werd er ook de nodige informatie, speciaal gericht op de wijk, gebracht. Het agentschap telecom, onderdeel van het ministerie van economische zaken, rukte zondagmorgen met de Apeldoornse politie uit. Lees verder