Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 31 maart

De provincie Gelderland wil geen verdere verantwoordelijkheid dragen voor de realisering van een Gelderse levensliedzender. Het Gelders college van gedeputeerde staten heeft gisteren een stappenplan gepresenteerd dat moet leiden tot de komst van zo‘n zender.

Hierin wordt de verantwoordelijkheid gelegd bij een nieuw op te richten stichting of vereniging waarin zoal Gelderse piraten als hun luisteraars zijn vertegenwoordigd. Volgens GS kan dit binnen een maand worden beklonken. Lees verder

YAM
Als het aan de Programmaraad Eemland ligt krijgt het in Amersfoort gevestigde radiostation Yam FM geen plaats op de kabel in de regio Amersfoort. Het radiostation begrijpt niets van het voornemen.
Yam FM, dat uitzendt vanuit een kantoor aan de Amersfoortse Berkenweg, is boos op het besluit van de programmaraad omdat daarmee volgens de zender in de regio Amersfoort alleen radiostations te beluisteren zijn die zich richten op volwassenen. YAM FM mikt op luisteraars tussen 10 en 24 jaar oud. Lees verder
 
Kazaa
Er blijkt geen verband te bestaan tussen het illegaal uitwisselen van muziek via netwerken als Kazaa en de fors dalende verkoopcijfers van cd’s. Dit stellen onderzoekers van de Harvard University en de University of North Carolina. Zij hielden zeventien weken de uitwisselactviteiten van internettende muziekliefhebbers nauwlettend in de gaten. Dit gebeurde eind 2002 via twee zogenoemde OpenNap-servers. Lees verder

Van Gogh
Onder het motto ‘Het geduld is op’ is de site Imaan.nl een actie gestart tegen columnist Theo van Gogh. Duizend mensen hebben de petitie ondertekend die op de site staat. Directe aanleiding is de column (pdf) van Theo van Gogh die op vrijdag 26 maart in de gratis treinkrant Metro verscheen. Lees verder

Lokaal
Het duurt nog even voordat de inwoners van de gemeenten Bergen en Arcen en Velden hun eigen, lokale televisiezender hebben. De reden is dat de gesprekken die zendmachtiginghouder Bavlos voert met lokale omroepen langer duren dan verwacht. In eerste instantie moest de nieuwe zender halverwege dit jaar in de lucht zijn, maar dat wordt later. “Misschien na de zomer, maar in ieder geval binnen een jaar”, meldt een zegsman van Bavlos. Bavlos praat nu nog met één lokale omroep die de tv – programma’s moet verzorgen. Een andere heeft inmiddels afgehaakt. Met welke omroep gesproken wordt, wil de woordvoerder niet zeggen. Mochten ook deze gesprekken op niks uitlopen, dan wil Bavlos de zender zelf gaan exploiteren. Lees verder

Kids
Tienerweekkrant Kidsweek heeft haar site vernieuwd en brengt nu ook nieuws gericht op jongeren tussen de 10 en 15 jaar oud. Deze leeftijdsgroep kan vanaf vandaag actueel nieuws lezen op Kidsweek. Elke werkdag presenteert KidsWeek nieuwe artikelen, en zet die tegen een archief met achtergrondinformatie. Lees verder

TV
De gemeente Leiden en kabelexploitant Casema zijn nog steeds in conflict over de prijsverhoging voor kabeltelevisie. Casema heeft al haar abonnees in een brief laten weten het maandtarief per 1 april omhoog te trekken van 8,07 euro per maand naar 10,27 euro. ,,Zolang de gemeente en Casema in gesprek zijn met elkaar, is een tariefsverhoging ongepast”, stelt de gemeente, die een kort geding aanspant tegen de exploitant. Lees verder

PCM
De slag om PCM, uitgever van onder meer de Volkskrant en NRC Handelsblad, gaat nog tussen twee Britse investeringsfondsen: Apax en Candover. Dat bevestigen welingelichte bronnen die betrokken zijn bij de overnamestrijd. Lees verder

PCM (2)
Distriq, de distributieonderneming van De Telegraaf Holding, neemt vanaf 1 mei ook het hoofdroutevervoer van de PCM-kranten onder haar hoede. De overeenkomst, die voor tien jaar zal gelden, behelst de overname van het primaire vervoer (vanaf de drukkerij van uitgever PCM naar diverse distributiecentra), overname van ongeveer 45 chauffeurs en overname van het wagenpark. PCM geeft als titels de Volkskrant, het NRC Handelsblad, Trouw en het Algemeen Dagblad uit, naast nog diverse regionale titels. Lees verder

Parool
Met het volledig verschijnen op halfformaat (tabloid) gaat woensdag een jarenlange wens van dagblad Het Parool in vervulling. De strijd voor de kleinere krant kostte zelfs leidinggevenden hun baan. Pas na het vertrek uit uitgeefconcern PCM, najaar 2002, kon de krant serieus werk maken van het verlangen naar het tabloidformaat. Lees verder