Zoek
Sluit dit zoekvak.

Octaaf gaat gepresenteerde uitzendingen starten

Op de website van het commerciële radiostation Radio Octaaf staat te lezen dat het station wederom aan het aftellen is. Radio Octaaf hoopt op zaterdag 27 maart te starten met de gepresenteerde uitzendingen maar dat kan ook al eerder zijn. Waarschijnlijk worden in de loop van deze week de technische voorbereidingen afgerond.

Tot donderdag heerste er nog steeds onzekerheid over het feit of Radio Octaaf de kabelfrequentie 95.5 op de kabel in Amsterdam en omgeving mocht behouden. AWBC Tamara zond namelijk tot begin dit jaar op die frequentie uit maar omdat die hun licentie verloren moest UPC de doorgifte staken. Omdat geen snelle terugkeer van die zender werd verwacht is op advies van de programmaraad (APR) vervolgens besloten om reservezender Octaaf door te gaan geven op de leeggevallen frequentie.

Octaaf was recent gestart met de testuitzendingen maar er heerste onzekerheid over het kunnen behouden van de frequentie omdat AWBC Tamara hervatting van doorgifte eiste. AWBC Tamara vond dat ze daar recht op hadden omdat zij hun uitzendlicentie weer vrij snel weer terugkregen, er nog een contract loopt met UPC (tot 1 april) en omdat zij nog steeds deel uit maken van het lopende radioadvies.
 
Onderstaande uitspraak in het kort geding dat Radio Tamara had aangespannen maakte voor Octaaf  (voorlopig) een einde aan die onzekerheid. 
 
“De rechtbank te Amsterdam heeft op donderdag 18 maart 2004 vonnis gewezen in het kortgeding dat radio Tamara had aangespannen tegen de kabelexploitant. Radio Tamara is door de rechtbank in het ongelijk gesteld. UPC heeft volgens de rechter niet overhaast en daarmee onzorgvuldig dan wel onrechtmatig jegens Tamara gehandeld. ”
 
AWBC Tamara laat het er niet bij zitten en gaat in beroep tegen de uitspraak. Feit blijft evenwel dat hun uitzendingen werden onderbroken en dan is in de radiowereld met de schaarste aan frequenties het spreekwoord “opgestaan plaatsje vergaan” al vrij snel van toepassing.[J.H.V.]

Gerelateerde berichten