Televisiekijkers in 2003 kwartier langer voor de buis

Televisiekijkers hebben vorig jaar elke dag een kwartier langer voor de buis gezeten dan in 2002. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek, dat is verricht door Eurodata TV Worldwide. De resultaten daarvan werden afgelopen dinsdag bekendgemaakt tijdens de tv-beurs MIPTV in het Franse Cannes.

De gemiddelde televisiekijker zat eind vorig jaar dagelijks 3 uur en 39 minuten te kijken. Films en dramaseries waren net als in de jaren ervoor de populairste programma’s. Met 41 procent moesten zij echter wel 4 procentpunt afstaan aan spelletjes-, reality- en muziekprogramma’s en andere entertainmentuitzendingen.

Het jaarlijkse onderzoek is gebaseerd op statistische gegevens uit 72 landen en regio’s, 2,5 miljard kijkers en meer dan zeshonderd televisiezenders. Japanners kijken het meest naar de televisie. Gemiddeld zitten zij 4 uur en 29 minuten voor het toestel. Inwoners van de Verenigde Staten kijken per dag 4 minuten minder.

Wat betreft regio’s blijft Noord-Amerika het gebied waar de mensen het meest tv kijken: 4 uur en 21 minuten. Dat is 42 minuten meer dan het gemiddelde voor de hele wereld. De Europeanen komen op de tweede plaats met 3 uur en 33 minuten per dag. [Telegraaf/J.v.K./Radio/NL]

Gerelateerde berichten