Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines woensdag 31 maart

Jongerenzender FunX is genomineerd voor een Canadian International Public Radio Award. Het station is genomineerd in de categorie beste technische ontwikkeling. Andere genomineerde radiostations zijn het griekse LaikosFM, Radio Tashken international uit Uzbekistan en Rete5 uit Italie. De uitrekeiking van de awards zal op 18 mei plaatsvinden in het Phoenix concert theater in Toronto.

Talkshow
Vanaf woensdag 14 april ontvangt de familie Weltevreden elke week weer twee bekende Nederlanders in de talkshow van zoon Percy, Percy’s Place bij de NPS. Aanstaande woensdag om 23.10 uur is de eerste uitzending op Nederland 3. Dan zijn te gast bij Gordon en KRO presentatrice Anita Witzier.

Vroeger
Idols-presentatrice Tooske Breugem presenteert vanaf 6 april het nieuwe Yorin-programma ‘Typisch Zestig’ waarin de jaren 60 centraal zullen staan. Tooske spreekt uitgebreid met de helden van toen. Dit zijn o.a. ex-Rolling Stone Mick Taylor, Chubby Checker, de zus van Janis Joplin, de eerste man van Marilyn Monroe en acteur Peter Coyote. Enkele bekende Nederlanders geven ook hun kijk op de jaren zestig.

Radio 227
De commerciële zender Radio 227 is sinds dinsdagdag middag 12.00 uur te ontvangen via het Essent-kabelnetwerk op 91.9 MHz. Radio 227 heeft 370.000 huisaansluitingen in Limburg. Wanneer de zender officieel van start gaat is nog niet bekend gemaakt.

RTLFM
Een van de steunzenders van RTL FM was afgelopen dinsdag enkele uren niet te ontvangen via 92.1 FM. De zender in Hulsberg (Limburg) was door een defect alleen te horen in de nabije omgeving in een straal van enkele kilometers rond de mast.

DAB
Het DAB pakket van de Publieke Omroep is uitgebreid. Radio 4, 747AM en Concert Radio zijn toegevoegd.

De Wild
In verband met het aanstaande vertrek van Ruud de Wild bij 3FM is de publieke omroep momenteel druk op zoek naar een nieuwe opvolger. De makers van het NCRV-programma BuZz hebben daartoe een digitale Ruud geprogrammeerd. Hij krijgt voorlopig de naam “RoboRuud”.  BuZz heeft daarvoor fragmenten uit oude uitzendingen van ruuddewild.nl geanalyseerd en gedigitaliseerd. Momenteel doet de zender tests om te kijken of deze computerkloon in staat is om de DJ op te volgen. Elke zondagavond zendt BuZz gesprekken uit die de geautomatiseerde RoboRuud met prominente Nederlanders voert. Als de testuitzendingen goed verlopen hoopt de zender op deze manier vanaf deze zomer het gemis van Ruud de Wild op te vangen.

ID&T
Het programma ‘VARA Laat’ beleeft donderdag zijn honderdste aflevering en dat moet natuurlijk worden gevierd. Duncan Stutterheim, van ID&T, is te gast bij Dolf Jansen en vertelt wanneer een feest een goed feest is. ‘VARA Laat’ begint om 23.05 uur op Nederland 3.

Cijfers
Tijdens de ochtend en de avondspits kiezen de meeste luisteraars voor de non-stop muziek van Sky Radio. Tijdens de ochtendspits luisteren ruim 2 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder naar de non-stop muziekzender, tijdens de avondspits zijn dit er 2,1 miljoen. Gedurende de totale spits (ochtend- en avondspits) luisteren er bijna 3 miljoen verschillende luisteraars van 10 jaar en ouder naar Sky Radio. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van onderzoeksbureau Intomart GfK. Dit zijn er bijna een half miljoen meer dan Radio 538, dat zo’n 2,5 miljoen verschillende luisteraars bereikt. Radio 2 bereikt gedurende de totale spits 2,3 miljoen verschillende luisteraars.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan RadioWereld.nl.
Alles is welkom.