Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schokkende beelden Fallujah op Amerikaanse tv

De grootste Amerikaanse televisiezenders hebben hun journaals woensdagavond geopend met beelden van woedende Iraki’s die de lichamen verminken van vier Amerikanen. De militairen waren bij een aanslag in Fallujah om het leven gekomen.

Steeds werden de nieuwsuitzendingen voorafgegaan door de mededeling dat die schokkende beelden bevatten. ABC en CBS lieten zien hoe lichamen uit een brandende auto werden getrokken en met schoppen bewerkt. Vervolgens sleepten de Iraki’s ze achter hun auto en hingen ze de verminkte lichamen uiteindelijk op aan een brug. De twee televisiestations hadden de stoffelijke resten elektronisch vervaagd.

CNN, dat continu nieuws uitzendt, toonde aanvankelijk de lijken helemaal niet en gaf alleen beelden van de brandende auto en uitbundige Iraki’s. Later zond de nieuwszender wel beelden uit van de verkoolde lichamen die aan een brug hingen. ,,Sommige beelden zijn nodig om de volledige omvang van het geweld te laten zien”, lichtte een CNN-correspondent toe.[Trouw/K.v.S./RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten