Winnaars bekend Edison Awards 2004

De winnaars van de prestigieuze Edison Awards zijn dinsdag in Amsterdam bekendgemaakt, door gastheer Eric Corton. De 500-koppige jury bekroonde Ilse de Lange, Frans Bauer, Bløf, Hind en Veldhuis en Kemper met een Edison. Frank Boeijen werd dinsdagmiddag geëerd met de Edison Oeuvreprijs. De publieksjury koos voor De Heideroosjes, Di-Rect en Kane als hun favorieten.

Het was de 45ste keer dat de Edison Music Awards werden uitgereikt. Veel van de winnaars, voornamelijk de Nederlandse artiesten, waren in de Melkweg aanwezig om hun prijs in ontvangst te nemen. Een aantal van hen verblijdde het publiek met een intiem optreden van een van hun winnende nummers.

In de categorie internationaal waren de gelukkigen: Dido, Robbie Williams, Simply Red, Evanescence, Moloko, White Stripes, 50 Cent, Phil Collins. George Michael ontving de Edison Oeuvreprijs internationaal. Helaas ontbraken alle buitenlandse winnaars in Amsterdam om hun prijs in ontvangst te nemen. In plaats daarvan hadden vele een videoboodschap opgenomen voor het aanwezige publiek, om hun dank uit te spreken voor het winnen van de prijs. De onafhankelijke, vakkundige jury die de uiteindelijke winnaars bepaalt, bestaat uit vijfhonderd professionals uit de muziekindustrie. [Novum/K.v.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten