Headlines uit de krant: donderdag 15 april

De voor vandaag verwachte uitspraak van de rechtbank in Haarlem in de bodemprocedure van Stichting Brein tegen ZoekMP3 laat nog zes weken op zich wachten. De rechtbank in Haarlem laat weten nog zes weken nodig te hebben voor de uitspraak in een zaak die dit jaar één van de interessantste internetkwestie tot nu toe is.

De zaak kwam op 19 februari 2003 voor de rechter en gaat om de vraag of ZoekMP3 een zoekdienst mag bieden naar MP3-bestanden in de wetenschap dat een groot deel van de gevonden bestanden illegaal wordt aangeboden. Of anderzijds: kun je een zoekdienst verbieden indien deze ook legale bestanden in de resultaten opneemt en deze niet aansprakelijk is voor het aanbod zelf? Lees verder

Rebecca
SBS6 heeft de uitzendrechten verkregen van het interview dat de Britse zender Sky donderdagavond op de buis brengt met Rebecca Loos. Deze Nederlandse zou een relatie hebben gehad met voetballer David Beckham, nieuws dat in Groot-Brittannië al dagen de tongen losmaakt. SBS6 zendt het vraaggesprek zondag tussen 21.00 en 22.00 uur volledig uit. Lees verder

Beckham
Had de Nederlandse Rebecca Loos met haar exposé over haar relatie met David Beckham de oorlog in Irak al van de voorpagina’s van de Britse tabloids verdreven, nu komt er een vervolg op de Britse televisie. De zender Sky heeft naar verluidt een slordige 150.000 pond (225.000 euro) betaald voor een exclusief interview dat donderdagavond laat volledig wordt uitgezonden.  Lees verder

Ruimte
NOS Actueel besteedt uitgebreid aandacht aan de ruimtevlucht die de Nederlandse astronaut André Kuipers van 19 tot en met 30 april gaat maken. Zo zal de NOS de lancering van de Sojoez rechtstreeks op tv verslaan en achtergronden geven over de ruimtevlucht. Lees verder

Mabel
De NOS-televisie zendt maandagavond een interview uit met prins Johan Friso en zijn verloofde Mabel Wisse Smit. Het paar trouwt volgende week zaterdag. Lees verder 

Patty
Patty Brard moet 8000 euro bruto per maand betalen aan haar ex-partner René Muthert. Dat heeft de rechter gistermiddag in deze zaak besloten. Het betreft een voorlopige voorziening zolang de echtscheidingsprocedure loopt. Lees verder

VPRO
Villa Achterwerk, de jeugdrubriek van de VPRO, heeft voor het eerst een boete van duizend euro gekregen voor het vertonen van geweld op de buis.In een aflevering van de komische serie Rembo en Rembo was in november te zien hoe een jongetje uit het gezin Magdat? speelgoed van zijn zusje afpakte. De wraak was zoet: het meisje propte het hoofd van haar broertje tussen de schuifdeuren en schoof deze dicht. Vervolgens verscheen de vaste vraag van het programma: Mag dat? Het antwoord: nee, want dan kunnen de schuifdeuren kapot gaan. Lees verder 

Opsporing
Politie en justitie schakelen steeds vaker de media in om dieven op te sporen. Het werkt beter en sneller dan eindeloos zelf zoeken naar de dader. Een foto van een verdachte in de krant of op televisie werkt. Het Rotterdams Dagblad plaatste rond de jaarwisseling een foto van een aanrander in de krant. Diezelfde avond was de man aangehouden, herkend door lezers.Ondanks het succes kent de krant geen regelmatig terugkerende rubriek waarin de politie opsporingsberichten kwijt kan. ,,Schoenmaker houd je bij je leest. De politie spoort op. Lees verder

Roulette
De lokale omroep Roulette 103 in De Bilt dreigt in de financiële problemen te komen. De omroep rekende op een bijdrage uit de lokale omroepgelden, maar de gemeente De Bilt is niet van plan die te verlenen. Volgens burgemeester en wethouders en de gemeenteraad moet de lokale omroep zelf het hoofd boven water houden. Roulette mist nog meer inkomsten. Die uit de gemeentelijke informatiepagina op tekst-tv bij Roulette 103. De Bilt heeft het contract per 1 juli 2004 opgezegd. Lees verder

Wouter
Vanaf juni zal Wouter van der Goes (31) doordeweeks tussen 16:00 en 18:00 op 3FM te horen zijn. Van der Goes heeft momenteel een drie uur durend programma op Yorin FM (‘Wout in de middag’) en zat voorheen bij Radio 538. Hij wordt voor BNN de vervanger van Ruud de Wild die onlangs aankondigde naar Radio 538 te vertrekken. Lees verder

BBC
De Britse televisiezender BBC zendt vanavond (woensdag) beelden uit van een zwarte voormalige paratrooper die zes jaar geleden in een politiecel in Hull overleed. Een videocamera in de cel legde destijds vast hoe de 37-jarige Christopher Alder elf minuten lang vecht tegen de dood en uiteindelijk stikt in zijn eigen bloed en braaksel. Lees verder

Media 
De audiovisuele raad in Oekraïne, het orgaan dat waakt over de inhoud van radio- en televisieprogramma’s, heeft woensdag geadviseerd om uitzendingen in het Russisch voortaan te verbieden. Dat heeft woensdag het Russische persbureau Interfax gemeld. Lees verder