Headlines uit de krant: woensdag 14 april

Eind 2004 zal 58 procent van de internetaansluitingen van woningen breedbandig zijn. Eind maart 2003 was dat 46 procent. Dat zegt marktonderzoeker Heliview op grond van haar meest recente ICT Consumer Monitor. In 2003 groeide vooral ADSL.

Ondanks de enorme hoeveelheid reclame voor breedband-internet zal de groei dus in 2004 minder zijn dan in 2003, toen in negen maanden tijd het aandeel breedband van 32 op 46 procent kwam. In 2004 gaat het van 46 naar 58 procent volgens Heliview. Lees verder 

Column
Het ministerie van Defensie overweegt columnisten mee te nemen naar Irak. Dat heeft de woordvoerder van minister Henk Kamp (VVD) bevestigd. Het departement denkt niet alleen aan opiniemakers van dag- en weekbladen, maar aan columnisten ,,in de breedste zin van het woord”. Zo kunnen zij ook werkzaam zijn bij radio of televisie. Lees verder

Jiskefet
Overladen met prijzen en geestiger dan Debiteuren, Crediteuren van Jiskefet. De NPS presenteert vanavond de veel bejubelde BBC-comedy-serie The Office. De beste comedy sinds Fawlty Towers, volgens de Engelse critici. Lees verder 

Irma
Irma is als zesde afgevallen in de finaleronde van de populaire talentenjacht Idols van het televisiestation RTL. Irma, die voor de vierde keer op de beruchte gevarenkruk zat, was niet hevig teleurgesteld in de uitslag. ,,Het maakt me niet zoveel meer uit. Het was allemaal geweldig. Ik voel me geen verliezer. Als ik niet met Idols had meegedaan, had ik dit nooit meegemaakt. Ik heb niets te klagen.´´ Lees verder 

Casema
De rechterlijke uitspraak dat kabelexploitant Casema de tarieven in Alphen aan den Rijn niet mag verhogen, kan ook gunstig uitpakken voor andere gemeenten. Onder andere Leiden en Katwijk verzetten zich al enige tijd tegen de tariefhoging voor radio- en televisieontvangst met bijna twintig procent. Lees verder

Gerelateerde berichten