Idols-finalisten op Museumplein bij Radio 538

De finalisten Maud en Boris van het tv-programma Idols mogen op Koninginnedag niet zingen op het Spui in Amsterdam. De gemeente Amsterdam durft het niet aan om de finalisten Maud en Boris te laten optreden vanwege de beperkte ruimte. De finalisten mogen nu op het Museumplein optreden bij Radio 538

De gemeente Amsterdam heeft RTL FM, die een vergunning heeft voor het Spui, wel aangeboden uit te wijken naar een andere locatie in de hoofdstad. ‘Het is op Koninginnedag al hartstikke vol in de stad en we vinden het niet verantwoordelijk hen op die plek te laten optreden’, zo zegt een woordvoerster.

De Holland Media Groep, waarvan RTL FM onderdeel is, heeft begrip maar is ook verbaasd. ‘Natuurlijk gaat veiligheid boven alles, maar er staan toch ook al heel grote artiesten op het podium’. Vanmorgen heeft Fons van Westerloo laten weten laten dat de finalisten nu bij Radio 538 op het Museumplein op gaan treden.

Update
Naast de Idols-finalisten staan van 12:00 tot 22:00 uur Marco Borsato, Veldhuis & Kemper, 3T, Di-rect, The Rasmus, Special D, DJ Jose vs G Spott, Do, Soulvation, Jim, Danzel, Acda & de Munnik, Treble, Ch!pz, Marieke, Intwine en Kim-Lian op het podium van Radio 538. DJ Jean sluit de dag spectaculair af met een live-optreden samen met Mayumana. Vorig jaar trok het Museumplein volgens de officiële metingen over de hele dag genomen maar liefst 225.000 enthousiaste feestgangers. Ook dit jaar wordt weer een enorm aantal bezoekers verwacht. De presentatie van het Koninginnedagevent is in handen van de 538-jocks.

De hele dag wordt live uitgezonden op Radio 538. [Radiowereld.NL]