EO brengt aantal directeuren terug

De Evangelische Omroep (EO) brengt vanaf 2006 het aantal directeuren terug van drie naar een. De omroep wil op deze manier bezuinigen op de uitgaven. De directie bestaat momenteel uit Ad de Boer, Andries Knevel en Henk Hagoort.

Met ingang van maart 2006 blijft Hagoort als enige directeur over. De Boer was volgens de EO al van plan om in 2006 afscheid van de omroep te nemen. Knevel gaat zich meer toeleggen op zijn functie als presentator en programmamaker.

,,Door een afslanking van de topstructuur wil de EO ook een bijdrage leveren aan de omroepbrede en EO-specifieke bezuinigingsdoelstellingen”, aldus de omroep. ,,Binnen de publieke omroep leeft de overtuiging dat we toe moeten naar afslanking van het management.”

McKinsey
Die overtuiging wordt gevoed door de conclusies van het rapport van onderzoeksbureau McKinsey over de financiën van het bestel. In dit vorig jaar gepresenteerde stuk stond dat de omroepen veel meer kunnen bezuinigen dan door het kabinet is opgedragen.

,,Ook al is de EO volgens McKinsey op dit gebied al één van de slankste, toch wil de EO op dat vlak nog een stevige bijdrage leveren, te beginnen bij de directie”, aldus de omroep. De EO begon vorig jaar met een reorganisatie. In 2005 moet het aantal personeelsleden met 95 mensen worden teruggebracht naar driehonderd.[Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten