Headlines uit de krant: dinsdag 11 mei

Na moeizame onderhandelingen hebben Frits Barend en Henk van Dorp besloten nog een jaar door te gaan met hun dagelijkse talkshow op RTL 4. Het populaire duo is mondeling rond met de zender, ook over hun salaris.

De twee hebben wel als voorwaarde gesteld dat ook Jan Mulder aanblijft, die nog moet onderhandelen over zijn gage. ,,Jan is onlosmakelijk met het programma verbonden,”, zegt Barend. ,,Maar dat komt goed.” De contracten worden nog voor de start van het EK-programma Villa BVD op 7 juni in Portugal getekend, verwacht de presentator. Barend (57) en Van Dorp (64), grootverdieners in Hilversum, bepalen ieder jaar opnieuw of ze er nog een jaar aan vast knopen of niet. Deze ronde was het extra spannend omdat voor het eerst moest worden onderhandeld met de nieuwe RTL-topman Fons van Westerloo. Ook Van Dorp zou het zat zijn. Lees verder

West
‘Het gesprek van de dag’ keert terug bij Radio West. Vanaf maandag is het programma, waarin luisteraars discussiëren over een actueel onderwerp weer tussen 18.00 en 19.00 uur, te beluisteren. Presentator is de tot voor kort bij Radio West als algemeen verslaggever werkzame Pieter Kuipers. ‘Het gesprek van de dag’ verdween, samen met zijn presentator Hans Pars, eind 2002 van de radio. Volgens de, inmiddels vertrokken, directeur Jeroen Soer paste het niet binnen de nieuwe – en desastreus gebleken – praatradio- opzet, die in mei 2003 van start ging. Lees verder

Top50
Afgaande op de Mega Top 50 van afgelopen zaterdag zou je er van uitgaan dat de nieuwe singles van Lenny Kravitz en The Calling goed verkopen in de platenzaken, want ze komen respectievelijk nieuw binnen op nummer 5 en nummer 11. Maar uit de schaduwlijst voor de platenindustrie zouden ze op louter verkopen de bovenste 50 niet gehaald hebben. Lees verder

Songfestival
De Nederlandse deelnemers aan het Eurovisie Songfestival zijn vooralsnog niet te spreken over de geluidskwaliteit van de tv-registratie in de Turkse stad Istanbul. Daar heeft het evenement op 12 (voorronde) en 15 (finale) mei plaats. Lees verder 

Media
Microsoft wil zich met de lancering van Windows Media Center een positie verwerven op de Nederlandse televisieschermen. In het najaar brengt Microsoft een Nederlandse versie uit van Media Center, een XP-variant waarmee computergebruikers films, foto’s en muziek van de pc via de tv en bijbehorende geluidsinstallaties kunnen beluisteren. Lees verder

Mediapark
In 2006 opent het nieuwe Museum voor Beeld en Geluid zijn deuren. Een ‘fantasiestad’ moet het worden, waarin bezoekers kunnen ‘wegdromen bij beelden uit het verleden, zich een ster kunnen wanen in een showdecor of de regisseur kunnen zijn van hun eigen programma.’ Dat klinkt allemaal prachtig, maar hoe verzin je zoiets? En zijn zulke hoogdravende ambities wel waar te maken? Lees verder

NOS
Zijn rustgevende stem zal nog te horen zijn in Met het oog op morgen, maar vanaf 1 juli is Henk van Hoorn geen hoofdredacteur meer van NOS Radio. Een terugblik op 40 jaar Hilversum met een hardcore nieuwsman. Lees verder

Boris
When you think of me, de eerste single van Idols-winnaar Boris, komt deze week nét niet op de eerste plaats binnen in de Pepsi Chart. Vorige week meldde Free Record Shop dat het nummer hoogstwaarschijnlijk nu al zou binnenkomen op nummer 1. Dat is bijzonder, omdat de single pas vanaf dinsdag (vandaag) in de winkels ligt en voor die tijd alleen nog maar te downloaden was van internet. Lees verder

Net5
De douane van Wit-Rusland heeft een lading met Nederlandse Volkswagens geconfisqueerd. Het gaat om tien auto’s van het type Touareg die een waarde vertegenwoordigen van 750.000 euro. De terreinwagens waren door Pon’s automobielhandel uit Leusden op transport gezet naar Moskou. Daar zouden ze figureren in het programma Peking-express van de zender Net5. In dat programma moeten zestien kandidaten bijna zonder geld een tocht van 8000 kilometer afleggen. De verscheidene camerateams van het programma zouden gebruik maken van de terreinwagens. Lees verder 

AVRO
De actualiteitenredactie van de AVRO verhuist naar het TROS-gebouw. Daar gaan de twee omroepen vanaf september samen het programma Twee Vandaag maken. Dat heeft hoofdredacteur Klaas Samplonius van TROS Twee Vandaag bevestigd. Op hetzefde moment verdwijnt de EO uit het programma Twee Vandaag om samen met de NCRV en KRO het actualiteitenprogramma Netwerk te gaan maken. Volgens betrokkenen verlopen de samenwerkingsgesprekken ‘constructief’. Lees verder

NCRV
Dit jaar is het tachtig jaar geleden dat de Nederlandse Christelijke Radio Vereniging werd opgericht. De eerste radio-uitzending vond plaats op 24 december 1924. Kort daarna kregen driehonderd NCRV-leden het eerste nummer van het Christelijk Tijdschrift voor Radio thuisgestuurd. Bijna tachtig jaar later houdt de NCRV nog steeds vast aan de beginselen die de oprichters destijds formuleerden. Coen Abbenhuis, sinds een maand of drie algemeen directeur van de NCRV, legt uit waaraan deze omroep zijn succes te danken heeft. Lees verder

Omroep
Saai, ouderwets en weinig ontspannend. Maar ook informatief, betrouwbaar en leerzaam. Dat vindt een merendeel van de Nederlanders van de Publieke Omroep. En hoewel de kijkcijfers soms anders doen vermoeden is die Publieke Omroep met het rapportcijfer 6,9 nog steeds geliefder dan zijn commerciële tegenhanger, die een 6,6 haalt. Ook verwacht het publiek een breed programma-aanbod, inclusief amusement en ontspanning. Dit alles blijkt uit een imago-onderzoek van bureau Interview/NSS. Lees verder

Gerelateerde berichten