Headlines uit de krant: 29 mei

De provincie zet het eigen plan voor de bereikbaarheid van het mediapark door. Met minister Peijs is afgesproken, dat het ‘restant’ van de beloofde vijftig miljoen euro mag gebruikt worden voor andere infrastructurele projecten in de provincie. De provincie heeft het bureau Goudappel Coffeng vier varianten laten onderzoeken.

Dit gebeurde volgens gedeputeerde staten ‘mede op verzoek van de minister’ én met medeweten van de gemeenten Hilversum, Laren en Bussum. De drie Gooise gemeenten zijn – zo benadrukken gs – wel degelijk op de hoogte gesteld van de voortgang en de inhoud van het onderzoek. Lees verder

RTV-West
De 63-jarige N. de Voogd wordt de nieuwe voorzitter van de Zuid-Hollandse omroep RTV West. Hij gaf tussen 1993 en 2001 leiding aan de TU Delft. Nu moet hij schoon schip maken bij de regionale radio- en televisiezender, na de financiële nood en organisatorische chaos die eind vorig jaar aan het licht kwamen. Lees verder

Media
Het wekelijkse opsporingsbericht in het gratis ochtendblad Sp!ts heeft in ruim 10 procent van de gevallen geleid tot oplossing van het misdrijf. Dat stelt het Openbaar Ministerie donderdag. Het project tussen het OM en Sp!ts loopt nu een jaar. Gezien het succes wordt het contract met Sp!ts voor onbepaalde tijd verlengd. Lees verder

ANP
Het Algemeen Nederlands Persbureau heeft een nieuwe aandeelhouder. De investeringsmaatschappij Halder neemt een deel van het belang over van grootaandeelhouder en branchegenoot NPM Capital. Halder krijgt een belang van 15 procent in Nederlands grootste persbureau, het aandeel van NPM Capital zakt terug tot 45 procent. Beide partijen maakten de transactie woensdag bekend. Met het doorplaatsen van een deel van zijn aandelenpakket rondt NPM Capital de overname van het ANP af. Lees verder

Radio2
Radio 2 draait op pinkstermaandag geen Engels- of Nederlandstalige muziek. Uitsluitend ‘anderstalige’ plaatjes krijgen die dag een kans, aldus een woordvoerder van Publieke Omroep donderdag. Lees verder

UPC
Kabelbedrijf UPC krijgt er weer een concurrent bij: digitale radio. Het heeft eventjes geduurd, maar 21 jaar na de komst van de digitale compactdisc zijn vanaf eind juli ook alle radiostations van de publieke omroep in digitale vorm te beluisteren. Amsterdam, Hilversum, Den Haag en Rotterdam komen als eerste aan de beurt. In november moeten de volkomen ruisvrije programma’s te horen zijn in driekwart van het land. De ouderwetse FM-zenders blijven voorlopig in de lucht. Lees verder

BBC
Televisiezenders in heel Europa verliezen kijkers omdat consumenten steeds vaker de avonduren op internet doorbrengen. De BBC kiest voor de aanval met een interessant openbaar auteursrecht. Meer dan de helft, 56 procent, van de internetgebruikers zegt minder televisie te kijken ten gunste van het aantal uren dat ze op internet doorbrengen. Met name de toegang tot breedbandig internet, ADSL of kabel, blijkt daarbij bepalend te zijn. Dat blijkt uit een steekproef van het Engelse onderzoeksbureau Strategy Analytics. Lees verder

Tros
Maandenlang verheugden Marie-José Olde Olthof uit Apeldoorn en haar vrienden Ingrid en Marcel de Wacht uit Emmen zich op het jubileumfeest dat de 40-jarige Tros op eerste pinksterdag houdt in de Amsterdamse Arena. Als gehandicapten zouden ze speciale plaatsen krijgen. De brandweer stak daar uit veiligheidsoverwegingen echter een stokje voor. Lees verder

Big
RTL heeft definitief besloten volgend tv-seizoen niet met Big Brother te komen op Yorin. Daarmee komt in Nederland een einde aan het illustere reality-programma dat de hele wereld veroverde. De RTL-directie, die het programma vanaf 1999 vier keer uitzond, heeft lang gedaan over het besluit. Programmabazen gingen diverse malen op excursie om varianten in het buitenland te bekijken, waaronder die in Engeland, waar recent nog de vijfde serie Big Brother van start ging. Pas onlangs hakte RTL de knoop door. ,,Na vier mooie seizoenen hebben we de keuze gemaakt om dit najaar met andere programma’s te komen”, licht Yorin-programmaleider Erland Galjaard het besluit toe. Lees verder

Soap
Voetballers van Stormvogels Telstar hebben grote kans binnenkort als soapsterren door het leven te gaan. Productiemaatschappij IDTV heeft een docusoap over de club op stapel staan. Over het programma wordt onderhandeld met SBS6, de zender die ook het eerste-divisievoetbal verslaat. Lees verder

Gerelateerde berichten