Headlines uit de krant: maandag 24 mei

Uit gisteren openbaar gemaakt onderzoek dat de gemeente heeft gehouden naar de kansen van een nieuwe mediaweg door Hilversum-Noord, blijkt dat de aanleg de sloop van 700 huizen nodig maakt. Die woningen moeten vooral in de vorm van appartementen langs een groot gedeelte van de nieuwe weg terugkomen.

Ook is de bouw langs de rand van het bosperceel Westerveld voorzien van een buurtje met huizen met grote tuinen. Anders dan eerder gepresenteerd, gaat het onderzoeksrapport ‘Tussen Westerheide en Dudok-noord’ niet uit van een weg in een holle dijk met huizen ertegenaan. Het rapport spreekt over het grotendeels in een tunnel leggen van een tweebaansweg. Lees verder 

SBS
De commercile omroep SBS vindt niet dat hij fout gehandeld heeft door beelden uit de gestolen camera van prinses Mxima uit te zenden. De juridische procedure die prins Willem-Alexander en prinses Mxima willen starten tegen de zender wordt ,,met vertrouwen” tegemoet gezien. Dat zei een SBS-woordvoerder vanmorgen. Lees verder

PCM
De koper van kranten- en boekenconcern PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant, heeft de overnameprijs met ruim 80 miljoen euro weten te verlagen tot circa 720 miljoen euro. Dit verklaart een goed geïnformeerde bron die bij de onderhandelingen betrokken is. PCM en de Stichting Democratie en Media, nu nog meerderheidsaandeelhouder in PCM, willen geen commentaar geven op de verlaging. Lees verder 

UPC
De gemeenteraad van Haarlem is woensdag toch akkoord gegaan met de overeenkomst die het college met UPC heeft gesloten. De raad stemde in april nog tegen het akkoord van burgemeester en wethouders met het kabelbedrijf, omdat dit financieel nadelig is voor de burger. De raad gaat desondanks akkoord. Een juridische procedure tegen UPC maakt volgens deskundigen weinig kans. Lees verder 

Vlieger
Komende vrijdag rolt de eerste editie van The Hague Times van de persen. Het gratis Engelstalige weekblad voor Den Haag volgt daarmee het succes van The Amsterdam Times, die ondernemer E. de Vlieger al sinds september 2003 uitbrengt in de hoofdstad. Lees verder 

Kabel
De tarieven van kabel-tv zijn de afgelopen jaren stilletjes fors gestegen, bij enkele bedrijven zelfs tot vijftig procent. Een nieuwe prijsstijging dreigt er aan te komen, nu kabelgigant UPC de maandelijkse bijdrage overal gelijk wil trekken naar 15,20 euro. In 1995 was het gemiddelde kabeltarief voor een standaardpakket in Nederland nog 8,18 euro. Lees verder 

Martijn
Anders dan Martijn Krabbé, die door RTL 4 is ontslagen omdat hij per 31 mei bij Radio Noordzee een middagprogramma gaat maken, mogen twee andere RTL-sterren, die bij deze concurrent aan de slag gaan, gewoon aanblijven bij RTL 4. Tegen Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz, beiden van het gezichtsbepalende programma RTL Boulevard, neemt RTL 4 geen stappen, ook al is Noordzee een directe concurrent van de eigen radiostations RTL FM en Yorin FM. Lees verder 

Alex
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima ondernemen stappen tegen het weekblad Privé dat deze week foto’s publiceert die afkomstig zijn uit de gestolen camera van de prinses. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag laten weten. De dienst meldde vorige week dat het publiceren van de beelden uit de gestolen camera onrechtmatig is en een aantasting van de privacy van het paar. Niettemin zond SBS ze uit. Lees verder 

Maxima
Het is nog onduidelijk of kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima hun voornemen van gerechtelijke stappen tegen SBS6 doorzetten. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wilde vrijdag niet reageren op de uitlatingen die SBS6 donderdagavond deed. Het koninklijk paar stelde dinsdag nog dat het gerechtelijke stappen zou nemen tegen de zender, als die niet voor vrijdag zou erkennen dat ze verkeerd heeft gehandeld door gestolen beelden van prinses Amalia uit te zenden. Het tv-station won juridische adviezen in en liet donderdagavond weten dat het geen fouten had gemaakt. Lees verder 

DSL-TV
Belgacom, de beheerder van het Belgische vaste telefoonnet, begint in het najaar met proeven voor digitale televisie-uitzendingen. Het bedrijf sluit overeenkomsten met Siemens en Alcatel, onder meer voor de uitrol van een VDSL-net. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email